29 / 04 / 2024

Kopenhag Turizm Fuarı başladı!

Kopenhag Turizm Fuarı başladı!

Danimarka' nın başkenti Kopenhag' da her yıl yapılan uluslararası turizm fuarı başladı. Bella Center'da açılan ve 3 gün açık kalacak fuara, 87 ülkeden katılım gerçekleşiyor...




Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da her yıl yapılan uluslararası turizm fuarı başladı.


Bella Center'da açılan ve 3 gün açık kalacak fuara, 87 ülkeden katılım gerçekleşiyor. Basına yönelik tanıtımla başlayan fuarda, İspanya Büyükelçisi konuşma yaptı. Daha sonra bazı ülkelerin mutfağı tanıtılırken, bazı ülkeler ise slayt eşliğinde müzik gösterisiyle tanıtıldı.


Elçilik ve turizm müşavirlikleri, havayolu şirketleri, seyahat acentaları, golf merkezleri, kültür ve tanıtım dernekleri, spor malzemeleri satan firmalar, dalış kulüpleri gibi çok sayıda firma ve kuruluşların 237 stantta tanıtımlarını yaptıkları fuarda ülke tanıtımları ağırlık basıyor.


Danimarka turizm pastasından en büyük payı alan ülkelerin başında gelen Türkiye de Kültür ve Turizm Müşavirliği tarafından açılan stantta ülke tanıtımını yapıyor. Türkiye standında, Danimarka'dan Türkiye'ye turist götüren önemli acentalardan Serafina ve Detur ile Türk Hava Yolları da yer alıyor.


- Hedef, Danimarka'dan 500 bin turiste ulaşmak


Kopenhag Büyükelçiliği Kültür ve Turizm Müşaviri Hasan Sarıtepeci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Danimarka'nın 5.5 milyon nüfuslu bir ülke olmasına rağmen bu ülkeden Türkiye'ye giden turist sayısının yaklaşık 400 bin olduğunu, bu yıl hedeflerinin 500 bin turist sayısına ulaşmak olduğunu bildirdi. 


Turizm sezonu için başta Danimarka basınında olmak üzere yoğun bir tanıtıma hazırlandıklarını dile getiren Sarıtepeci, şöyle konuştu:


"Bu sene çok daha iyi olacağını düşünüyorum. Standımızda tur operatörleri, oteller, sağlık turizmine yönelik çalışan kuruluşlara yer verdik. Çok büyük bir alaka var. Bugün daha çok profesyonellere yönelik bir çalışmamız var. Hafta sonu ise halka açık olacak. Daha yoğun bir kalabalık olacak. Türkiye standı, en çok ilgi gören stant. Danimarka'dan Türkiye'ye giden turist sayısında geçen ay yüzde 36 artış oldu. Ocak, şubat ve marttan itibaren giderek büyüyen bir artış oluyor. Zaten son 10 yıldır hiç azalma olmadı hep bir artış var. Danimarka'dan turist çeken ülkeler arasında İspanya'dan sonra ikinci sıradayız, umarım İspanya'yı da geçeceğiz."


Fuar, 19 Ocak Pazar günü sona erecek.


AA


Geri Dön