29 / 04 / 2024

21. EVTEKS İstanbul Uluslararası Ev Tekstili Fuarı başladı!

21. EVTEKS İstanbul Uluslararası Ev Tekstili Fuarı başladı!

DÜZENLENDİĞİ alan itibariyle sektöründe dünyanın ikinci en büyük fuarı olan “21. EVTEKS İstanbul Uluslararası Ev Tekstili Fuarı” başladı.



CNR EXPO Yeşilköy’de 23 Mayıs’a kadar açık kalacak fuarın açılışını, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci de katıldı. Bakan Nihat Zeybekci, her yıl mekan tekstili ile ilgili dünyada düzenlenen fuarları takip ettiğini belirterek, şöyle konuştu: “İlk olarak 1988 yılında Frankfurt’ta bir fuara katıldım. O zaman 1 veya 2 Türk katılımcı firma vardı. Bugün biz dünyada alanında ikinci en büyük fuarı düzenliyoruz. EVTEKS gibi markalaşmış birkaç fuarımıza yurtdışındaki fuarlara katılım konusunda verdiğimiz desteklerin aynısını vereceğiz. Bir başka müjdemiz de; artık satın alınan tasarımlara da destek vereceğiz.”


Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TETSİAD ) ve CNR Fuarcılık işbirliği ile 21. kez düzenlenen EVTEKS’e, 2 binin üzerinde marka 770 stantla katılıyor. Ekonomi Bakanlığı ve KOSGEB de fuarı destekliyor. TETSİAD Başkanı Yaşar Küçükçalık Türkiye’de artık ev tekstilinin mekan tekstili olarak ifade edilmeye başladığını hatırlatarak, “Sektör ciddi ilerleme kaydetti. Amacımız CNR Holding ile birlikte fuarımızı enternasyonal hale getirmek” diye konuştu.



Hürriyet 


Geri Dön