28 / 04 / 2024

Lorenz Reibling: Türkiye genelinde 500 milyon dolarlık yatırım yapacağız!

Lorenz Reibling: Türkiye genelinde 500 milyon dolarlık yatırım yapacağız!

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda yapılacak açılışla hizmet vermeye başlayacak olan Konya Yolu üzerindeki Taurus AVM'nin Amerikalı ortağı 2014 yılında başlamak koşuluyla Türkiye genelinde 500 milyon dolarlık yatırım yapacaklarını belirtti...



29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda yapılacak açılışla hizmet vermeye başlayacak olan Konya Yolu üzerindeki Taurus AVM'nin Amerikalı ortağı, Türkiye'nin yatırım için cazip bir ülke haline geldiğini açıkladı. Yetkili, 2014 yılında başlamak koşuluyla Türkiye genelinde 500 milyon dolarlık yatırım yapacaklarını vurguladı.


Yatırımın hızla devam eden kentsel dönüşüm projeleriyle ilgili olduğu belirtildi. Ankaralı işadamı Yunus Ensari ve Amerikalı Taurus Yatırım Holding'in Konya Yolu üzerinde inşa ettiği Taurus AVM, açılış için gün saymaya başladı.


29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda kapılarını açacak olan merkezin Amerikalı ortaklarından Taurus Yatırım Holding Başkanı Lorenz Reibling, Türkiye'nin yatırım açısından cazip bir ülke haline geldiğini anlatarak, "2014 yılından itibaren Türkiye'ye 500 milyon dolarlık daha yatırım yapmayı hedefliyoruz. Hızla büyüyen kentsel dönüşüm projelerinde yer almak istiyoruz" dedi.


TAURUS AVM Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ertan Dal ise gelecekte planlanan yatırımlar ile ilgili Ankara'nın kentsel dönüşümde İstanbul'a göre daha hızlı geliştiğini ifade ederek, "Ankara'ya en son 10 yıl önce gelmiştim. Havaalanından merkeze gelirken bile büyük bir dönüşüm olduğunu anlıyorsunuz. Aynı dönüşüm İstanbul'da yapılamıyor" dedi.



Sabah Ankara


Geri Dön