04 / 05 / 2024

Lösev 2'nci onkoloji merkezi kuracak!

Lösev 2'nci onkoloji merkezi kuracak!

LÖSEV, yeni inşaa ettiği Onkoloji Kenti’nde 18 ülkeden lösemiyi yenen çocukları ve annelerini ağırladı. Kutlamada LÖSEV Yönetim Kurulu Başkanı Üstün Ezer, ikinci bir onkoloji merkezinin sözünü verdi.



LÖSEV önderliğinde gerçekleşen etkinlikler kapsamında aynı kaderi paylaşan, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Costa Rica, Çin, Fas, Gürcistan, Hırvatistan, Kazakistan, Kırgızistan Letonya, Litvanya, Makedonya, Rusya, Sırbistan, Singapur, Slovakya, Ukrayna ve Ürdün gibi 18 ülkeden gelen çocuklar ve anneleri Türkiye’de ağırlandı. Tedavileri bitenlerin maske attığı kutlamada LÖSEV Yönetim Kurulu Başkanı Üstün Ezer, ikinci bir onkoloji merkezinin sözünü verdi. 

Lösemili Çocuklar Haftası, 56 ülke tarafından her yıl 30 Mayıs- 5 Haziran tarihleri arasında kutlanıyor. Ankara’da yapılan kutlamanın adresi LÖSEV tarafından inşa edilen İncek’teki Onkoloji Kenti oldu. Önceki gün yapılan kutlama 18 ülke büyükelçiliğinin ve yurtdışından gelen lösemili çocukların katıldığı bir şölene dönüştü. Lösev okulu müzik grubunun sahne aldığı etkinlikte lösemili çocuklar oluşturdukları korolarıyla şarkılar seslendirdiler. Ardından tedavisi biten minik yüreklerin maske atma törenine geçildi.  Üstün Ezer, lösemi haftasını dünyaya kabul ettirmenin gururunu yaşadıkların belirtti. LÖSEV’in önüne daha önce de engeller çıkarıldığını hatırlatan Ezer, Sağlık Bakanlığı’nın ruhsat vermediği Onkoloji Kenti’nin er geç açılacağını söyledi.




‘MUCİZELERE İNANIN’

Türkiye’ye gelen misafirlerden biride Raquel Gamez Acuna ve annesi Mildred Acuna Sossa idi. Brezilya’da lösemi tedavisi gören kızının yüzde 20 iyileşme şansı varken büyük bir gelişme gösterip lösemi savaşını yendiğini belirten anne Mildred, “Benim kızım bir mucizeydi, siz de mucizelere inanın. Kanserde önemli olan erken teşhis, düzenli olarak kontrollerinizi yaptırın” dedi. Kendini Türkiye’de ülkesindeymiş gibi hissettiğini belirten Raquel ise, “Çoğunluk Rusça konuşuyor ve ben onlarla anlaşamadığım için biraz sıkıldım ama özellikle LÖSEV Köyü’nde çok eğlendim. Burayı ve insanları çok sevdim. Keşke her zaman gelebilsek” dedi.



Aydınlık


Geri Dön