02 / 05 / 2024

LÖSEV Onkoloji Hastanesi ruhsatı bekliyor!

LÖSEV Onkoloji Hastanesi ruhsatı bekliyor!

Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı LÖSEV'in, "Bir Tuğla da Sen Koy" kampanyasına ile inşa ettiği LÖSEV'in onkoloji hastanesi, bürokrasiyle boğuşuyor. Hastane ruhsat verilmediği için açılamıyor...



Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı LÖSEV'in, "Bir Tuğla da Sen Koy" kampanyasına vatandaşların verdiği destekle inşaatını tamamladığı onkoloji hastanesi, ruhsat alamadığı için açılamıyor. 


Hastanenin bürokrasi engeline takılmasına dikkat çekmek için lösemi hastası miniklerle birlikte Meclis'te grubu bulunan partileri ziyaret eden LÖSEV Genel Koordinatörü Hülya Ünver, milletvekillerine "Bu dünyada bir çocuğun hayatından daha önemli ne olabilir?" diye seslendi. 

Lösemi hastası minik Bilge ise "Biz lösemi canavarını yeneceğiz, yeter ki hastanemiz artık açılsın" diyerek sesini duyurmaya çalıştı. 


Şu anda acil taleplerinin hastane ruhsatı almak ve vergiden muaf vakıflar statüsüne alınmak olduğunu söyleyen Ünver'e, Meclis'te en büyük destek MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural'dan geldi. Vural, Türkiye'deki en büyük sorunlardan birinin ilik bankası eksikliği olduğunu vurguladı. 


HASTALAR ÜCRETSİZ TEDAVİ OLACAK 

Hastanenin faaliyete geçtiğinde lösemili çocuklar ve kanser hastalarına ücretsiz tedavi hizmeti vereceğini hatırlatan Ünver ise "Bürokratik engelleri aşmakta zorlanıyoruz. 

Hastanenin bir an önce hayata geçirilmesi için ruhsat aşamasında milletvekillerinin desteklerini bekliyoruz. 

Vakfımız bağışlarla ayakta duruyor ve çok ciddi vergi yükümüz de var. LÖSEV olarak vergiden muaf vakıflar statüsünde ele alınmak istiyoruz" dedi. 

TBMM'yi ziyaret eden lösemi hastası miniklere en büyük destek, eşi de kanser tedavisi gören MHP'li Vural'dan geldi. 


Habertürk Gazetesi


Geri Dön