13 / 05 / 2024

Lucid'in yeni asfalt jeti; "Air Sapphire" Fiyatı dudak uçuklattı!

Lucid'in yeni asfalt jeti;

Tesla'nın en büyük rakibi olarak gösterilen Lucid, özellikleri ve fiyatı ile otomobil piyasasında dengeleri değiştirecek Air Sapphire modelini tanıttı. İşte detaylar...



Aracın maksimum hızı ne kadar olacak?

Aracın piyasa çıktıktan sonra tüm rekorları alt üst edeceği düşünüyor.  Tesla’nın Roadster 2 ile birlikte ulaşmaya çalıştığı 1.9 saniyelik 0-100 hızlanmaya  Lucid bu araçla ulaşmış gibi gözüküyor. Aracın maksimum hızının ise 320+ km/s olacağı belirtiliyor.

Lucid Air Sapphire'ın fiyatı ise 250 bin dolarla başka bir rekora imza atıyor. Bu fiyat piyasaya bakılınca oldukça yüksek olarak değerlendiriliyor. Özellikle içten yanmalı sedanlarla karşılaştırıldığında bu fark daha açık ortaya çıkıyor. Fakat otomobil her ne kadar segment olarak sedan olsa da spor otomobillerle kıyaslanacak bir araç olarak ön plana çıkıyor.

Bu şekilde düşünce de spor otomobillere 10 katını bulan meblağlar ödemek yerine sedan bir kasa içerisinde dünyanın en güçlü elektrikli otomobilini alma fikri oldukça cazip geliyor. Aracı satın almak için birçok kişinin şimdiden sıraya girdiği de söyleniyor.

Türkiye'nin otomobili TOGG’dan bir ilk daha: "Otomobili yeni nesil akıllı cihaza dönüştürüyoruz"

ÖTV indirimi gelecek mi?

Dizel otomobillerde fiyatlar yüzde 30 düşüyor! İşte o tarih...


Geri Dön