06 / 05 / 2024

Lüks rezidansların `yükseklik' yarışı baş döndürüyor!

Lüks rezidansların `yükseklik' yarışı baş döndürüyor!

Kiler Holding'in inşa ettiği, İstanbul'un 260 metre ile en yüksek rezidans projesi olan Sapphire, projelerde `yükseklik' rekabeti başlattı



Yeşil İnşaat, Topkapı'da 10 dönümlük arazide başlatacağı 50 katlı rezidans projesinde 270 metre yüksekliğe ulaşmayı planlıyor. Garage Group ise İstanbul'un en yüksek 2. kulesini Kartal'da inşa edecek. Yönetim Kurulu Danışmanı Öztorun, "Belki az bir farkla Sapphire'i bile geçebiliriz" dedi.

Yeşil, Topkapı'da 270 metreye çıkıp 200 rezidans inşa edecek

Beylikdüzü'nde Innovia ve Mecidiyeköy'de Donald Trump ortaklığıyla inşaatını yürüttüğü Trump Towers projeleriyle tanınan Yeşil İnşaat, Topkapı'da 50 katlı bir rezidans projesine başlıyor. Topkapı'da bulunan Yeşil Plaza'nın yanındaki 10 dönümlük arazide Yeşil Plaza 2 adını taşıyacak projenin, 260 metre ile şu an İstanbul'un en yüksek rezidans kulesi olan ve Kiler İnşaat'ın inşa ettiği Sapphire projesini geçerek İstanbul'un en yüksek rezidans kulesi olması hedefleniyor.

2. Trump projesi gündemde

2010 başında başlamayı planladıkları projede 270 metreye kadar çıkmak istediklerini söyleyen Yeşil İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Engin Yeşil, "Bunun için Sivil Savunma'dan gelecek izni bekliyoruz. Projenin altı otel, üstü rezidans olacak. 30 milyon dolar yatırımla 200 rezidans inşa edeceğiz" dedi. Krizle erteledikleri pek çok projeyi yeniden gündeme aldıklarını açıklayan Yeşil, Mecidiyeköy'de Donald Trump ortaklığıyla inşa ettikleri Trump Tower'ın ardından 2. Trump projesini Levent'te gerçekleştirmeyi planladıklarını kaydetti. Yeşil, "Krizde lüks konutlara olan talep azaldı. Trump Tower projesinde bunu gözlemliyoruz. Ancak 3-4 yıl içinde 2. Trump projesini hayata geçirmek istiyoruz" dedi.

Garage Group'tan Kartal'a İstanbul'un en yüksek 2. kulesi

Avea'nın Türkiye distribütörlerinden biri olan ve maden işletmeciliği-ihracatı, yatçılık, sigortacılık, yedek parça ticareti gibi farklı alanlarda faaliyet gösteren Garage Grubu, konut sektöründe büyüme çıtasını yükseltti. Topkapı'nın 130 metre ile en yüksek ve ilk rezidans projesi Garage Tower'ı 2 ay içinde satışa çıkarmayı planladıklarını söyleyen Garage Grubu Yönetim Kurulu Danışmanı Suat Öztorun, Kartal'da başlayacakları Kartal Ticaret Merkezi'nin ise 250 metre ile Kiler Grubu'nun Levent'teki projesi Sapphire'den sonra İstanbul'un en yüksek 2. kulesi olacağını açıkladı. "Hatta belki az bir farkla onu da geçebiliriz" diyen Öztorun, 2010 yılının Mart-Nisan ayı gibi lanse etmeyi planladıkları projeye yaklaşık 120 milyon dolar yatırım yapacaklarını söyledi.

Kartal'da 400 ofis

Kartal'da Adliye Sarayı'nın tam karşısında bulunacak ve altı çarşı ve spor merkezi olacak karma projenin yüzde 70'ine yakınının ofislerden oluşacağını belirten Öztorun, "Adliye Sarayı'nın karşısında 160 bin metrekarelik bir inşaat alanına sahip olacak projenin 60 bin metrekaresi ofis katı olup burada 300-400 ofis inşa edilebilecek. Projenin 30 bin metrekaresi çarşı, yaklaşık 30 bin metrekaresi de rezidanslardan oluşacak" diye konuştu.

İki ay içinde satışa çıkaracakları Topkapı Garage'da da metrekare fiyatlarının 3.500-4 bin doları bulacağını söyleyen Öztorun, "Projede 270 rezidans ve 41 işyeri olacak" dedi.

Dedeman'la Bodrum'da villa projesi yapacağız

Dedeman Grup ile Bodrum Türkbükü'nde 135 dönümde resort villa projesine de başlayacaklarını söyleyen Yeşil, resortu işletmeleri için Trump ve Four Seasons gibi gruplarla görüştüklerini ifade etti. Zekariyaköy, Sarıyer, Kartal, Bakırköy ve Silivri'de proje geliştireceklerini söyleyen Yeşil, şirketleri Ortadoğu Enerji ile de 10 aydır çöpten 40 megavat gücünde elektrik ürettiklerini sözlerine ekledi. 
Nihal YUVACAN/Vatan


Geri Dön