29 / 04 / 2024

Lüleburgaz mimari proje yarışması son başvuru günü 29 Haziran!

Lüleburgaz mimari proje yarışması son başvuru günü 29 Haziran!

Lüleburgaz Belediye Başkanlığı, Lüleburgaz Belediyesi Lüleburgaz Yıldızları Kadın Akademisi "Mimari Proje Yarışması" düzenliyor. Birincinin 30 bin TL ile ödüllendirileceği yarışmanın proje teslimi 29 Haziran 2015 tarihinde sona ediyor.



Lüleburgaz Belediye Başkanlığı, Lüleburgaz Belediyesi Lüleburgaz Yıldızları Kadın Akademisi "Mimari Proje Yarışması" düzenliyor. Birincinin 30 bin TL ile ödüllendirileceği yarışmanın proje teslimi 29 Haziran 2015 tarihinde sona ediyor.


30 bin TL Kırklar Haber Lüleburgaz Belediyesi Lüleburgaz Yıldızlan Kadın Akademisi "Mimarlık, Peyzaj Mimarlığı. Mühendislik, Kentsel Tasarım Projelen. Şehir ve Bölge Planlama ve Güzel Sanat Eserlen Yansımaları Yönetmeliği" esasları doğrultusunda Lüleburgaz Belediyesince serbest, ulusal ve tek Kademeli olarak yarışmaya çıktı. 


Mevcut İmar Planlanna uyularak; doğal çevreye uyumlu, kentin kimliğine katkı sağlayacak tasarımları yansıtan, bölge ve şehir halkın n kullanımına yönelik toplum yararını gözeten, kentsel yaşam kalitesine katkı sağlayan, çevre tasarımlan ile desteklenen açık ve yeşil alanlar, çocuk parkları ile spor alanlannı içeren, mimarlık, peyzaj mimarlığı ile tüm mühendislik alanlarında çağdaş ve ekonomik çözümler öneren, güzel sanatları teşvik eden özgün öneriler geliştiren projelerin elde edilmesinin amaçlandığı proje yarışması 20 bin 846.40 m2'lik alan için açıldı. 

TMMOB Mimarlar Odası üyelerinin katılabileceği yanşmanın duyurusu Lüleburgaz Belediyesi web sitesinden duyuruldu. Yarışmanın şartnamesi 50,00 TL karşıl ğı alınabilecek. 

Yarışmaya başvuracaklara Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'nin Mimarlar Odası veya Peyzaj Mimarları Odası üyesi olması ve meslekten men cezalısı bulunmaması gerekiyor. 

28 Nısan'da duyurusu yapılan yarışma için son soru sorma tarihi 13 Mayıs. 

Cevapların gönderilme tarihi ise 18 Mayıs. Projeler 29 Haziran 2015 tarihine kadar gönderilecek. 


Jüri projeleri 3 Temmuz 2015 tarihinde değerlendirmeye almaya başlayacak. Yarışma sonucu ilan tanhi ve sergi başlangıcı ise 6 Temmuz 2015. 


Jünde danışman jüri üyelerini Belediye Başkanı Emin Halebak, Belediye Başkan Yardımcısı Kevser Özkan, Belediye Başkan Yardımcısı Rasım Aslan. Lüleburgaz Belediyesi Meclis Üyesi Günsel Solak. Lüleburgaz Belediyesi Plan Proje Müdürü Gökhan Kaya Atay yapacak. 

Aslı Jüri Üyelen ise İstanbul Teknik Üniversıtesı'nder Yüksek ödüllü "Mimari Proje Yarışması" başlıyor Mırnar Hüseyin Sınan Omacan, Trakya Ünıversrtesı'nden Dr. 

Mimar Sennur Akansel, Dokuz Eylül Üniversıtesı'ncen Mimar Berna Ocak Dündaralp, Mimar Sinan Üniversitesinden Yüksek Mırnar Serpil Muallaoğlu. Mimar Sınan Üniversitesi'nden Dr. 

Mimar Feride Önal. İstanbul Üniversitesi'nden Dr. Peyzaj Mimarı Ayça Yeşim Çağlayan Kaptanoglu ve Ege Üniversitesin den Dr. İnşaat Mühendisi Kanat Burak Bozdoğan'dan oluşuyor. 

Yarışmada Birincilik Ödülü; 30 bin TL olarak belirlenirken; ikinciye 25 bin, üçüncüye 20 bin. 1., 2., 3. ve 4. mansiyonlara 10'ar bin TL venlecek. Yarışma hakkında detaylı bilgiye Lüleburgaz Belediyesinin vveb sitesinden ulaşılabilir. 



Geri Dön