01 / 05 / 2024

Lütfü Elvan Mersin projelerini açıkladı!

Lütfü Elvan Mersin projelerini açıkladı!

MERSİN Ekonomi Platformu (MEP), Vali Özdemir Çakacak başkanlığında Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan ile bir araya gelerek kentin sorunlarını görüştü. Bakan Elvan, toplantıda Mersin'i ilgilendiren yatırım ve projelerle ilgili ayrıntılı bilgi verdi.



Yatırım ve Reformlardan Sorumlu Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, Başbakanlık binasında, Valisi Özdemir Çakacak, AK Parti Milletvekilleri Hacı Özkan, Ali Cumhur Taşkın, Yılmaz Tezcan, CHP Milletvekili Hüseyin Çamak ile MEP Başkanı Hanife Körünoğlu ve platform üyelerini kabul etti.


30 KURULUŞUN İŞBİRLİĞİ

Yapılan açıklamaya göre, ziyarette konuşan Vali Çakacak, MEP’in kentte ekonomik faaliyet gösteren 30 sivil toplum kuruluşunun bir araya gelmesiyle oluşan bir platform olduğuna ve sorunlara çözüm önerileri geliştirdiğine dikkat çekti. Ardından söz alan MEP Başkanı Körünoğlu, "Sizin önderliğinizde Sayın Valimiz Özdemir Çakacak’ın, milletvekillerimizin ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla 3 ayda bir gerçekleştirilecek toplantıların sürekliliğinin sağlanmasını arz ediyoruz" diye konuştu.


İMAR İÇİN BELEDİYELER BEKLENİYOR

Bakan Elvan da Mersin’in altyapı yönünden bir takım eksiklileri bulunduğunu, bunların en kısa sürede tamamlanması yolunda çalışma başlattıklarını kaydetti. Elvan, şu bilgileri verdi: "Mersin’de ilan edilen turizm merkezlerinin altyapı çalışmaları önemli ölçüde tamamlandı. Ancak; bu merkezlerle ilgili olarak, Büyükşehir Belediyesi ve ilgili ilçe belediyeleri tarafından yapılması gereken imar planı çalışmaları henüz tamamlanmadı. Bu çalışmaların tamamlanması için belediyelere belirli bir süre tanındı."


8 ŞERİTLİ YOL YAPILACAK

Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi bağlantı yolunun yapımına başlamak için proje aşamasının tamamlanmasını beklediklerini vurgulayan Elvan, Mersin-Adana D-400 karayolunda liman, Hal kavşağı ve Kazanlı arasındaki sekiz şeritli yolun yapımına en kısa sürede başlanacağını dile getirdi.


HAVALIMANINDA SON DURUM

Çukurova Bölgesel Havalimanı'na değinen Elvan, yatırımcı firmanın 50 milyon Euro’luk harcama gerçekleştirerek altyapıya yönelik önemli bir çalışma yapmasına rağmen, iflas etmesinden dolayı işin yarım kaldığını hatırlattı. Havalimanının, Devlet Hava Meydanları İşletmesi'nce yapılmasının kararlaştırıldığını hatırlatan Elvan; uygulama projesinin tamamlandığını, iki hafta içerisinde ihalesinin yapılmasının hedeflendiğini, havalimanı ile Mersin arasındaki bağlantı yolunun kamulaştırma çalışmalarına başlandığını dile getirdi.


MERSİN-ANTALYA SAHİL YOLU

Elvan, Mersin-Antalya Sahil Yolu'nun da bir an önce bitirilmesini hedeflediklerini belirterek "Ancak takdir edersiniz ki çalışmalar çok zor bir güzergâhta yapılıyor. Tamamlanan 4 tünelden 3’ü şu an trafiğe açıldı.  Aydıncık Şehir Geçişi ve Aydıncık-Anamur arasındaki yol yapım çalışmaları ile ilgili ihale süreci tamamlandı" diye konuştu.


3 BÜYÜK DENİZE 3 BÜYÜK LİMAN

Elvan, mevcut Organize Sanayi Bölgesinin çevresinde genişletme çalışmalarında bir sıkıntı yaşanmadığını, İhtisas Organize Sanayi Bölgesi yapımı için de gerekli başvurunun yapıldığını kaydetti. Bakan Elvan, Mersin Limanı’nın Akdeniz Havzası'nın en önemli transit merkezlerinden biri olduğunun altını çizerek "Karadeniz’de Filyos, Ege’de Çandarlı, Akdeniz’de de Mersin Limanı olmak üzere 3 büyük denizde 3 büyük limanı hayata geçirmek en büyük hedefimizdir" diye konuştu.


Hürriyet Çukurova GAP


Haber Mersin Çukurova'da şu şekilde yer aldı;


 Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, Mersin'deki turizm bölgelerinin imar planı çalışmaları için belediyelere süre tanındığını, bu sürede çalışmalar tamamlanmazsa Mersin Valiliği'nin imar planını tamamlayacağını söyledi, Çukurova Havalimam'nda uygulama projesinin tamamlandığını da belirten Elvan, iki hafta içinde ihale yapılmasının hedeflendiğini bildirdi. 


Yatırım ve Reformlardan Sorumlu Başbakan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Lütfi Elvan, Mersin Valisi Özdemir Çakacak başkanlığındaki heyeti Başbakanlık binasında kabul etti. Görüşmeye, Mersin Milletvekilleri Hacı Özkan, Ali Cumhur Taşkın, Yılmaz Tezcan, Hüseyin Çamak ile Mersin Ekonomi Platformu (MEP) Başkanı Hanife Körünoğlu ve platform üyeleri katıldı. Kabulde konuşan Vali Çakacak, MEP'in kentte ekonomik faaliyet gösteren 30 sivil toplum kuruluşunun bir araya gelmesiyle oluşan bir platform olduğunu, bu ve benzeri birlikteliklerin Mersin için çok büyük önem taşıdığını vurguladı. Platformun çok önemli etkinliklere imza attığını dile getiren Çakacak, bu etkinliklerde Mersin'in tüm dinamiklerinin bir araya geldiğini, kentin tüm sorunlarının masaya yatırıldığını kaydetti. Çakacak, "Mersin Ekonomi Platformu'nun bu çalışmalarını son derece önemsiyor, Mersin'e çok büyük katkılar sunacağına inanıyorum. Nisan ayında gerçekleştirmeyi düşündüğümüz Mersin Ekonomi Zirvesi de aynı şekilde ilin tüm dinamiklerini bir araya getirecektir" dedi. Milletvekillerinin de konuştuğu kabulde söz alan MEP Başkanı Hanife Körünoğlu da platformun kişisel egolar olmadan bir bütün olmayı, ekonominin gelişmesine gönüllü katkıda bulunarak birlik ve beraberliği hedeflediğini ifade etti. Elvan'dan, 3 ayda bir gerçekleştirilecek olan toplantıların sürekliliğinin sağlanmasını da isteyen Körünoğlu, MEP'in öneri ve taleplerini de iletti. Başbakan Yardımcısı Elvan ise Mersin'in altyapı yönünden bir takım eksiklileri bulunduğunu, ancak bu eksikliklerin en kısa sürede tamamlanması yolunda çalışmalar başlattıklarını kaydetti. 


Proje aşaması tamamlanmış işlerin yapımına hemen başlandığını dile getiren Elvan, projesi hazır olmayanların ise proje yapımlarının hızlandırılarak ihale aşamasına getirildiğini belirtti. Mersin'deki 8 turizm merkezi ile ilgili gelinen son aşama hakkında da bilgi veren Elvan, "Mersin'de ilan edilen turizm merkezlerinin altyapı çalışmaları önemli ölçüde tamamlandı. Ancak, bu merkezlerle ilgili olarak Bııyükşehir Belediyesi ve ilgili ilçe belediyeleri tarafından yapılması gereken imar planı çalışmaları henüz tamamlanmadı. Bu çalışmaların tamamlanması için belediyelere belirli bir süre tanındı. Bu süre içerisinde belediyelerin ilgili imar planı çalışmalarını tamamlayamaması halinde, imar planı yapım çalışmaları Mersin Valiliği tarafından tamamlanacak. Ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından bu bölgelerin yatırımcılara tahsisi yapılabilecek ve böylelikle firmalar yatırımlarını gerçekleştirebilecekler" diye konuştu. 


Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi bağlantı yolunun yapımına başlamak için proje aşamasının tamamlanmasını beklediklerini ifade eden Elvan, Mersin-Adana D 400 Karayolu'nda liman, hal kavşağı ve Kazanlı arasındaki 8 şeritli yolun yapımına da en kısa sürede başlanacağını belirtti.


Mersin Çukurova


Geri Dön