Sektörel

Lütfü Türkkan'dan evini 5'inci yıldan sonra satanlardan da vergi alınmasına tepki: Mülksüzleştirme olur!

Artık evini 5'inci yıldan sonra satanlardan da vergi alınması planlanıyor. İYİ Pati Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, konuyu "Böyle bir karar alması için insanın, Türkiye’deki şartları hiç bilmemesi lazım" diyerek değerlendirdi. İşte Türkkan'ın o paylaşımı ve gelen yorumlar...

Maliye, konut piyasası için resmen harekete geçti. Konutunu kiraya verenlerin ardından şimdi de satmak isteyenler için yeni vergi gündeme geldi. Artık evini 5'inci yıldan sonra satanlardan da vergi alınması planlanıyor. 

Söz konusu yeni vergi, ev sahiplerinin tepkisine neden olurken; sektör temsilcileri tarafından da tartışma konusu haline geldi. 

İYİ Pati Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, https://x.com/LutfuTurkkan resmi X sosyal medya hesabından konutta yapılması planlanan yeni vergi düzenlemesi ile ilgili bir paylaşımda bulundu. 

Lütfü Türkkan söz konusu paylaşımında "Ev değer artışından üzerinden beş yıl geçse dahi vergi alınması aklı ziyan bir karar.

- Böyle bir karar alması için insanın, Türkiye’deki şartları hiç bilmemesi lazım.

- Beş yıl içerisinde enflasyondan kaynaklı değer kaybı bu satış fiyat farkının bile çok üstünde olur .

- Satılan evin bedelinin neredeyse üçte birini vergi alacak olan Maliye , ülke insanını mülksüzleştirmeye çalışmaktan başka bir şey yapmaz bu kararıyla." ifadelerini kullandı. 

Peki vatabndaşlar ve ev sahipleri bu yeni vergi ile ilgili neler söyledi? İşte o paylaşıma gelen yorumlar...

1 milyon TL konut kredisinin aylık taksitleri dudak uçuklattı! 

Ev sahipleri tepkili: Kira tespit davası için verilen tahmini bitiş süresi 555 gün! 

Gayrimenkul fonlarıyla ilgili düzenleme konut satışlarını azaltır, yurt dışına yatırımı artırır