30 / 06 / 2024

1 milyon TL konut kredisinin aylık taksitleri dudak uçuklattı! 

1 milyon TL konut kredisinin aylık taksitleri dudak uçuklattı! 

Başkent Üniversitesi Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölüm Başkanı ve Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Babuşcu 1 milyon TL'nin aylık taksit ödemelerini paylaştı. İşte Prof. Dr. Şenol Babuşcu'nun o paylaşımı...



Ekonomi yönetiminin talebi soğutmaya yönelik adımları kredi faizlerini zirveye çıkarırken, yüksek faiz ve kısıtlama kararları konut kredisi alımını zorlaştırdı. Ev almak isteyenlerin gündeminden düşmeyen konut kredisi faiz oranları yüzde 3,10 ile yüzde 4,29 arasında değişirken, aylık taksit ödemeleri de 43 bin 180 TL'ye kadar çıktı.

Başkent Üniversitesi Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölüm Başkanı ve Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Babuşcu resmi X hesabı https://x.com/senolbabuscu üzerinden 1 milyon TL konut kredisinin aylık taksit tutarlarını paylaştı.

En yüksek faizi veren Ziraat Bankası'nda faiz oranı 4,29 iken, aylık taksitler 43 bin 180 TL, toplam ödeme ise 5 milyon 181 bin 600 TL olarak, en düşük faizi veren İş Bankası'nda ise faiz oranı 3,10 iken, aylık taksitler 31 bin 816 TL, toplam geri ödeme ise 3 milyon 817 bin 920 TL olarak belirtildi.

 

Prof. Dr. Şenol Babuşcu'nun paylaşımı şu şekilde:

Prof. Dr. Şenol Babuşcu'nun paylaşımına şu yorumlar geldi:

 

İki büyükşehirdeki 5 adet arsa satılıyor! Metrekaresi 10 bin TL'den başlayan fiyatlarla! 

Gayrimenkul fonlarıyla ilgili düzenleme konut satışlarını azaltır, yurt dışına yatırımı artırır

Chery'den hem 0 faizli kredi hem de 109 bin TL indirim! Çifte fırsat için son 4 gün!


Geri Dön