18 / 05 / 2024

Maaş ödemelerinde değişiklik! Bunu yapmanız gerekecek! Resmi Gazete’de yayımlandı! Acilen göz atmak gerekiyor!

Maaş ödemelerinde değişiklik! Bunu yapmanız gerekecek! Resmi Gazete’de yayımlandı! Acilen göz atmak gerekiyor!

MASAK Genel Tebliği’ne geçici süre ile bir madde eklendi. Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) deprem felaketinin yaşandığı 10 kentte bankaların depremzedelere yönelik kimlik tespiti işlemlerinde esneklik getirdi. Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile, maaş ödemelerinde sorun yaşanmaması için kimlik



Resmi Gazete'de yayımlanan MASAK Genel Tebliği'nde şu bilgiler paylaşıldı:
Maaş ödemelerinde sorun yaşanmaması hem de diğer bankalar ile arasında olacak işlemlerde sorun yaşamaması için MASAK olarak Finansal Kuruluşlarımızın OHAL ilan edilen illerimizde 08 Şubat 2023 den itibaren 1 ay süreyle;

Kimliklerini gösterir herhangi bir belge ile,

Mümkün olmaması halinde kişinin beyan ettiği kimlik bilgilerinin kontrolü ile kontrol edilmesi ile işlem yapılması sağlanabilecektir.”

Maaş ödemelerinde değişiklik! Bunu yapmanız gerekecek! Resmi Gazete’de yayımlandı! Acilen göz atmak gerekiyor!

İKİNCİ ADRES NÜFUS GENEL MÜDÜRLÜKLERİ

Kimlik tespitinin yapılamaması durumunda ise işlem yapmak isteyen vatandaşın beyan ettiği kimlik bilgileri, İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü kimlik paylaşım sistemi veri tabanı üzerinden bilgilerin kontrol edilmesi ile doğruluk sağlanabilecek.

Buradaki kontrolde; söz konusu kişinin adı, soyadı, doğum yeri ve  doğum tarihi, TC kimlik numarası, kimlik belgesinin türü ve numarası, ikamet ett,ü, adresi ve imza örneği, iş ve mesleği ile ilgili bilgiler, eğer varsa telefon numarası, faks numarası, elektronik posta adresi bilgilerinin 4 adedinin doğrulatılması yeterli olacak. Söz konusu kişinin başkası adına işlem yapıp yapmadığının tespitinde de yine aynı şartlar geçerli olacak. Depremin yaşandığı illerde oturup da başka şehirlere giden kişilerin tespitinde de aynı şekilde bu hükümler geçerli olacak.

EYT’lilere beklenen haber! AK Partili isim beklenen açıklamayı yaptı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan resmen açıkladı! Başvuran herkese binlerce liralık yardım yapılacak! Bu parayı hemen alın!      

Akbank’tan ilaç gibi gelecek kampanya! Bunu yapan herkese faizsiz 10 bin TL!

Geri Dön