02 / 05 / 2024

Maaş yerine avans ödemesi! EYT'de flaş detay

Maaş yerine avans ödemesi! EYT'de flaş detay

Yoğun talep nedeniyle aylıkları gecikmeli bağlanacak EYT’lilere her 3 ayda bir avans ödemesi yapılacağı öne sürüldü. SGK’nın avans ödemesi için yazılım sistemi kurması beklenmekte.



Yoğun başvuru nedeniyle aylık bağlama işlemi geciken binlerce Emeklilikte Yaşa Takılanlara (EYT) emekli aylığı yerine avans ödenecek. Avans hakkı, emekli aylığının 90 gün, yani 3 ay gecikmesi durumunda ortaya çıkacak. 

SGK önümüzdeki 3 ay boyunca emeklilik işlemlerini tamamlayamadığı yüz binlerce EYT'liye temmuz ayından itibaren avans verecek. Aylık bağlama işlemi eylül ayına kadar tamamlanamayan EYT'liler ekim ayında ikinci kez avans istebilecek. Sonraki 3 ayda da aylıklar bağlanamazsa bu sefer 2024 Ocak ayında üçüncü kez avans ödenebilecek.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön