29 / 04 / 2024

Mabolla Antik Kenti turizme kazandırılacak!

Mabolla Antik Kenti turizme kazandırılacak!

Muğla'da "Kültür Turizmi'nin yaygınlaştırılması için geçmişi 2500 yıla dayanan Mabolla Antik Kenti'ne inceleme yürüyüşü düzenlendi. Yürüyüş boyunca Prof. Dr. Adnan Diler kent hakkında bilgiler verdi.



Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan, "Fikir Sayın Valimizden çıktı. Kay makamlığımız organizasyonunda ve Menteşe Belediyesi'nin ev sahipliğinde alternatif turizm çalışmaları kapsamında Mabolla Antik kentine 'Turizmde Farkındalık' yaratmak amacı ile yürüyüş gerçekleştirdik derken. Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, "Menteşe'de Kültür Turizmini arttırmak adına yeni projeler üretiyoruz. Bugün de Alternatif Turizm çalışmaları kapsamında Mabolla Antik Kentine 'Turizmde Farkındalık' yürüyüşü düzenledik. İlçemiz Menteşe, kıyı turizmi kadar zengin bir yapıya sahip" dedi. 


Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Adnan Diler, Mabolla'nin Muğla merkezin en yakınındaki önemli bir yerleşim yeri olduğunu belirtti. 

Diler, "Mabolla ile ilgili en eski belgelerde 2400 yıl öncesine kadar yaşam devam ediyor. Buna göre yazılı belgeler ışığında Mabolla'daki hayat zamanımızdan 2400 yıl eskiye, bizim araştırmalarımıza göre de 2600 yıl eskiye gidiyor. Burada yaşayanlar Anadolu'nun yerli halkı"' şeklinde konuştu. 


Ankara Başkent


Geri Dön