30 / 04 / 2024

Muğladaki turizm yerleri

Muğladaki turizm yerleri

Muğla'da "Kültür Turizmi'nin yaygınlaştırılması için geçmişi 2500 yıla dayanan Mabolla Antik Kenti'ne inceleme yürüyüşü düzenlendi. Yürüyüş boyunca Prof. Dr. Adnan Diler kent hakkında bilgiler verdi.

Muğla Milas'a 547 milyon 785 bin liralık yeni otel! Loft İasos Turizm Konaklama tesisi içim start verildi!

Gökliman Yatırım İnşaat tarafından Muğla İli, Milas İlçesi, Kıyıkışlacık Mahallesi, Zeytinlikuyu Mevkii sınırlarında içerisinde 52 bin 21 metrekarelik alanda “Loft İasos Turizm Konaklama Tesisi” projesi için start verildi.

Foça Ekoköy Ekolojik Turizm Projesi tartışma yarattı! Ekoköy mü, lüks konut mu?

Foça'da hayata geçirilmek istenen 'Foça Ekoköy Ekolojik Turizm Projesi' tartışma yarattı. Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre bölge halkı ve meslek odaları projenin ekoköy değil, rant projesi olduğunu belirtiyor.

Muğla Milas'a yeni yat üretim tesisi geliyor!

DNK yat Gemi Mühendisliği Emlak şirketi turizm cenneti Muğla'ya yat limanı için düğmeye bastı. İşte yeni yat projesine ilişkin tüm detaylar...

2023 KPSS yerleri ne zaman açıklanacak? KPSS Lisans sınav giriş yerleri belli oldu mu?

KPSS Lisans sınavları için geri sayım devam ediyor. Peki, 2023 KPSS yerleri ne zaman açıklanacak? KPSS Lisans sınav giriş yerleri belli oldu mu? İşte detaylar...

Turizmde canlılık! Muğla ilk 5 ayda 585 bin turisti ağırladı!

Türkiye'nin turizm kentleri arasında yer alan Muğla'da bu yılın 5 aylık döneminde 5 ayda 585 bin  108 turisti ağırladı.

Turizm sektörü fiyat artışlarından etkileniyor mu? Seçim sonrası durum ne olacak?

2023 yılının ilk dört ayı 2019 yılının elinden rekorunu aldı. 2019 yılı turizm sektöründeki hareketliliğin rekor kırdığı dönem olarak biliniyordu. Ancak 2023 yılını ilk aylarında yaşanan turizm hareketliliği 2019 yılını geride bıraktı. 

YKS sınav yerleri belli oldu mu? YKS sınavı ne zaman yapılacak? ÖSYM YKS sınav giriş belgesini ne zaman açıklayacak?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) giriş yerleri için geri sayım başladı. Peki, YKS sınav yerleri belli oldu mu? YKS sınavı ne zaman yapılacak? ÖSYM YKS sınav giriş belgesini ne zaman açıklayacak?

Kültür ve Turizm Bakanlığı açıkladı! Tam 127 personel alımı yapılacak! Başvuruları kaçırmayın!

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın taşra teşkilatında istihdam edilmek üzere toplamda 127 personel alımı yapılacağı açıklandı. Peki başvurular ne zaman başlıyor?  Kültür ve Turizm Bakanlığı 2023p personel alımı başvuru tarihi belli oldu mu?

Ağaoğlu'ndan Muğla- Milas Turizm Yerleşkesi açıklaması!

Ağaoğlu Şirketler Grubu son zamanlarda sık sık gündeme gelen Muğla- Milas Turizm Yerleşkesi ile ilgili bir son dakika açıklaması yaptı. İşte o açıklama...

Yağız Turizm Ve Dış Ticaret Anonim Şirketi Sultanahmet Şubesi açıldı!

Yağız Turizm Ve Dış Ticaret Anonim Şirketi Sultanahmet Şubesi 8 milyon TL yatırım bedeli ile Derviş Erdoğmuş tarafından açıldı.

Venn Seyahat Turizm Taşımacılık İnşaat Nakliyat Tic.Ve San Ltd Şti İstanbul Şubesi açıldı!

Venn Seyahat Turizm Taşımacılık İnşaat Nakliyat Petrol Ürünleri Tic.Ve San Ltd Şti İstanbul Şubesi Şişli’de 1 milyon TL sermaye bedeli  ile  Medeni  Doğmuş  tarafından açıldı.

Muğla Milas'ta 59.1 milyon TL'ye kat karşılığı inşaat yapım işi!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü Aydın Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Muğla Milas'ta kat karşılığı inşaat yapım işi ihale edecek.

Qnd Gayrimenkul Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Qnd Gayrimenkul Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Esenler'de 400 bin TL sermaye bedeli ile Esra Wnalı, Khalıd Osman Mu ve Onur Sancar ortaklığında kuruldu.

Muğladaki turizm yerleri Haberi

Muğladaki turizm yerleri

Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan, "Fikir Sayın Valimizden çıktı. Kay makamlığımız organizasyonunda ve Menteşe Belediyesi'nin ev sahipliğinde alternatif turizm çalışmaları kapsamında Mabolla Antik kentine 'Turizmde Farkındalık' yaratmak amacı ile yürüyüş gerçekleştirdik derken. Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, "Menteşe'de Kültür Turizmini arttırmak adına yeni projeler üretiyoruz. Bugün de Alternatif Turizm çalışmaları kapsamında Mabolla Antik Kentine 'Turizmde Farkındalık' yürüyüşü düzenledik. İlçemiz Menteşe, kıyı turizmi kadar zengin bir yapıya sahip" dedi. 


Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Adnan Diler, Mabolla'nin Muğla merkezin en yakınındaki önemli bir yerleşim yeri olduğunu belirtti. 

Diler, "Mabolla ile ilgili en eski belgelerde 2400 yıl öncesine kadar yaşam devam ediyor. Buna göre yazılı belgeler ışığında Mabolla'daki hayat zamanımızdan 2400 yıl eskiye, bizim araştırmalarımıza göre de 2600...