17 / 05 / 2024

Amerika'da konut fiyatlarında bir senede yüzde 6,4'lük artış yaşandı...

Amerika'da konut fiyatlarında bir senede yüzde 6,4'lük artış yaşandı...

ABD'de şubat ayında konut fiyatları senelik oranda bazda yüzde 6,4 olarak arttığı kaydedildi. Buna göre, yalnızca 20 kentteki konut fiyatları ise bir senede yüzde 7,3 kadar çıktı. 



S&P CoreLogic Case-Shiller, şubat ayına ait ulusal konut fiyat endeksi verilerini yayımladı. Buna göre, ABD'de ulusal konut fiyat endeksi, şubatta geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 6,4'lük artış kaydetti. Endeks, ocakta senelik yüzde 6 oranında artmıştı.

ABD'nin 20 kentindeki konut fiyatları ile ilgili endeks de şubat ayından geçen yılın aynı ayına oranla yüzde 7,3 kadar yükseldi. Piyasa beklentileri, endeksin bu dönemde yüzde 6,7 artması yönündeydi. Ekim 2022'den bu yana en yüksek oranda artışını kaydeden endeks, ocak ayında da yüzde 6,6 oranında yükselmişti. 

Öte yandan, Endekste yer alan  20 kent arasında konut rakamlarının  yıllık oranda en çok yükseldiği şehir San Diego olduğu belirtildi. San Diego'da bu dönemde konut fiyatları senelik bazda yüzde 11,4 olarak artış yaşadı.

Amerika da konut fiyatlarında bir senede yüzde 6,4 lük artış yaşandı...

San Diego'nun ardından da konut fiyatlarının en çok arttığı  şehir yüzde 8,9 ile Chicago ve Detroit olurken, konut fiyatlarının yüzde 2,2 oranında arttığı Portland, en düşük senelik artış görülen şehir olduğu ifade edildi. 

Aylık bazda ise şubatta mevsim etkilerinden arındırılmış olarak, ulusal konut fiyat endeksi yüzde 0,4, 20 kentteki konut fiyatlarına ilişkin endeks de yüzde 0,6 kadar yükseldi.

ABD'de mortgage faizi 5 ayın en yüksek seviyesinde...

Amerika'da mortgage faizleri son dört ayın zirvesinde seyretti...

ABD'de 30 yıl vadeli konut kredisi faizi yüzde 7,01'e yükseldi!

Amerika'da mortgage başvurularında düşüş yaşandı! 

ABD'de mortgage faizleri yüzde 6,93'e indi!


Geri Dön