03 / 05 / 2024

Amerika'da mortgage başvurularında düşüş yaşandı! 

Amerika'da mortgage başvurularında düşüş yaşandı! 

ABD'de mortgage başvurularında düşüş üst üste olacak şekilde üçüncü haftaya kadar taşınmış oldu. Buna göre, 30 senelik faiz hafif aşağı geldi ve üst üste dördüncü haftasında da yüzde 7 seviyesinin altına kaldığı kaydedildi. 



ABD Mortgage Bankalar Birliği (MBA) ipotek başvuru araştırması kapsamında yer alan 29 Mart haftasında mevsimsel faktörlerden arındırılmış ve yeniden finansman ve alım kredilerini içeren mortgage başvuru faaliyetinden oluşan piyasa endeksi yüzde 0,6 düşüş ile 195,6 puana kadar inmiş oldu.

MBA'nın yayımladığı ve Foreks Haber ile mail yoluyla paylaştığı haftalık rapor doğrultusunda, satın alma endeksi yüzde 0,1 düşüş ile 145,6 puan olurken, refinansman endeksi yüzde 1,6 düşüş ile 453,5 puana kadar düşüş yaşadı.

Yine, söz konusu haftada, 30 yıllık mortgage faiz oranı iki baz puan düşüş ile yüzde 6,91 seviyesine indi. MBA Başkan Yardımcısı Joal Kan, "Mortgage oranları geçen hafta daha da düştü; Ancak bu, mortgage başvuru faaliyetini harekete geçirmek için çok az etki yaptı." diye konuştu.

 Amerika da mortgage başvurularında düşüş yaşandı! 

Kan, "Hala yüksek olan mortgage faizleri konut alımı üzerinde baskı yaratmaya devam etti." diye konuştu. Toplam başvurular içinde mortgage finansmanının payı, önceki haftaki görülen yüzde 30,8'den yüzde 30,3'e kadar gerildedi. 

15 senelik faizinde oran 11 baz puan düşüş ile yüzde 6,91 puan olurken, 5 yıllık ARM kredi faizi 10 puan arttı ve yüzde 6,37 puan seviyesine yükseldi. 30 yıllık jumbo (647.200 dolardan daha büyük) konut kredisi faizi ise 8 puan düşüşle yüzde 7,06 puan seviyesine gerilediği ifade edildi.

ABD'de mortgage faizleri yüzde 6,93'e indi!

Amerika'da mortgage faizleri yüzde 7'ye kadar yaklaştı ve başvurular azaldı!

ABD'de mortgage başvuruları artışını sürdürdü!

ABD'de mortgage başvuruları geçen haftaya oranla yükselişte!

ABD'de mortgage başvuruları üst üste üçüncü haftasında da düştü!


Geri Dön