22 / 05 / 2024

BDDK açıkladı! Temassız ödemelerde şifresiz işlem limitine güncelleme geliyor...

BDDK açıkladı! Temassız ödemelerde şifresiz işlem limitine güncelleme geliyor...

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu BDDK'nın kararı doğrultusunda, temassız kartlarda şifresiz işlem limiti 1 Temmuz 2024'ten itibaren değişeceği duyuruldu.



Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) bankalara kartlar ve mobil cihazlar üzerinden hiçbir temas gerektirmeden ödeme yapmaya imkan sağlayan temassız ödeme işlemlerinde şifresiz işlem limitinin güncellenmesi ile ilgili olarak bir yazı paylaştı.

Belirtilen yazı  kapsamında 1 Temmuz 2022'de 750 liraya çıkarılan temassız ödemelerde şifresiz işlem limiti, 2 sene sonra güncellendi. Buna göre, şifresiz işlem limiti, 1 Temmuz 2024'ten itibaren 1500 TL olacağı kaydedildi.

 BDDK açıkladı! Temassız ödemelerde şifresiz işlem limitine güncelleme geliyor...

BDDK NEDİR?

BDDK; Türkiye'de faaliyet gösteren bankaların, yabancı bankaların Türkiye temsilciliklerinin, finansal kiralama şirketlerinin, faktoring şirketlerinin, finansman şirketlerinin, finansal holding şirketlerinin, varlık yönetim şirketlerinin kuruluş ve faaliyet izinleri ile düzenleme ve denetiminden sorumlu bir kurumdur.

BDDK NEYİ DENETLER?

BDDK; bankaların, yabancı banka temsilciliklerinin, banka dışı mali kuruluşlar olarak tanımlanan faktoring, finansal kiralama ve finansman şirketlerinin, finansal holding şirketlerinin ve varlık yönetim şirketlerinin kuruluş ve faaliyet izinlerinin verilmesinden ve bu kuruluşların düzenlenmesi ve denetlenmesinden sorumlu kuruşluştur.

BDDK açıkladı! Temassız ödemelerde şifresiz işlem limitine güncelleme geliyor...

Mart ayında gerçekleşen kartlı ödemelerin tutarı 1,2 trilyon TL'ye kadar yaklaştı! 

Bakanlık açıkladı! Maliye, IBAN'a havale isteyenlere ceza kesecek!

Kredi kartı kullananlara kötü haber! Kredi kartı faiz oranları artırıldı!

400 bin TL kredinin geri ödemesi 1 milyon lira. Otomobil sektörü kredi kartına 12 taksitle çıkış yolu arıyor!

Kredi notu düşük olanlara müjdeli haber: Kredi sicil affı mı geliyor?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön