27 / 04 / 2024

Maçka Küçükçiftlik Park dünya yıldızlarını ağırlıyor!

Maçka Küçükçiftlik Park dünya yıldızlarını ağırlıyor!

Uzun yıllar lunapark olarak İstanbul'a hizmet veren Maçka Küçükçiftlik Park, dünya yıldızlarını ağırlayan bir konser alanı haline geldi. Bugün Sonisphere'in yarın ise Amy Winehouse konserinin gerçekleştirileceği meknın patroniçesi Naz Kavran ile konuştuk.



İstanbul konserle dolu bir yazı yaşıyor. Bu etkinliklerinden en önemlilerinden Sonisphere de bugün Maçka Küçükçiftlik Park'ta (KÇP) gerçekleştirilecek. Geçen sene ilk defa Türkiye'ye uğrayan festival, İnönü Stadyumu'nda gerçekleşmiş ve üç gün boyunca birbirinden önemli isimleri ağırlamıştı. Sonisphere'in bu sene tek günle sınırlı olacağı ve Maçka Küçükçiftlik Park'ta gerçekleştirileceği açıklandığında ise metal müzik tutkunları hayal kırıklığına uğramıştı. Fakat mekan, 1 Haziran'da gerçekleştirilen Interpol konserinden tam not aldı. Sonisphere'in ardından yarın da Amy Winehouse gibi, birçok müzikseverin merakla beklediği bir sanatçıyı ağırlayacak mekan, İstanbul'ın 'mekan sıkıntısı' yaşadığı şu günlerde adından daha da söz ettirecek. Çünkü Osmanlı'da mesire alanı, Cumhuriyet'in ilk yıllarında gazino, 70'lerden itibaren ise lunapark olarak hizmet veren mekan, önümüzdeki günlerde de James Blunt, Elton John, DuranDuran gibi birçok önemli ismi ağırlamaya hazırlanıyor. Maçka Küçükçiftlik Park'ın patroniçesi Naz Kavran, İstanbul'un mekan sıkıntısını aşmalarını ve yaptıkları yenilikleri SABAH'a anlattı.

RUNNING FREE SÖYLEYECEĞİZ: "Sonisphere sezonun en önemli etkinliği, ev sahipliği yapmaktan son derece mutluyuz. Grup ve gün sayısının azalması, staddan daha küçük bir alanda düzenlenmesi Sonisphere'in büyüklüğünü etkilemez. Katılımcıların festival ortamı yaşamak için geleceği bir etkinlik değil bu. Gerçek müzikseverlerin iyi müzik dinlemek için geleceğini düşünüyorum. Mekanın önündeki otopark alanının da festivale katılmasıyla ve içeride yapılan kurulumla biraz farklı bir KÇP karşılayacak katılımcıları. Tüm gün katılımcılar için düzenlenen farklı alanlarda iyi vakit geçirilecek ve sonunda Bruce Dickinson'la birlikte Running Free söylüyor olacağız."

MEKN SIKINTISI: "İstanbul'da açıkhava etkinlik mekanı yok denecek kadar az sayıda malesef. KÇP bu yüzden çok büyük bir ihtiyacı karşılıyor. Kapalı mekanlara gelince zaten kapasite oldukça düşüyor ve tüm büyük konserler yaz sezonunda yapılabiliyor ancak. Özellikle kapalı mekanların arttırılması gerektiğini düşünüyorum."

HER SENE YENİLENECEK: "Küçükçiftlik Park üç sezondur etkinlik alanı olarak hizmet veriyor, özellikle bu sezon lunapark takımlarının da alandan ayrılmasıyla İstanbul'un en iyi ve en popüler etkinlik alanı oldu. Bu sezon için Türkiye'nin en büyük sahnesini kurduk, ses ışık ekipmanını arttırdık, altyapıyı yeniledik, alanı çimlendirdik ve ağaçlandırdık, VIP alanları yeniledik, kulisleri arttırdık, ekibi büyüttük ve alana makyaj yaptık. Önümüzdeki sezon için de alanı baştan aşağı yeniliyor olacağız; her sene bir şeyler değişmiş, yenilenmiş olacak."

OSMANLI'DAN GÜNÜMÜZE:
"KÇP, Osmanlı döneminde mesire alanı, Cumhuriyet döneminde Atatürk'ün Safiye Ayla'yı dinlediği bir gazino, 70'lerden beri de lunapark olarak hizmet verdi. Son üç yıldır birçok büyük etkinliğe ev sahipliği yaptı ve bu sezon lunaparkın ayrılmasıyla çok iyi bir etkinlik alanına dönüştü. Hiç bir konuda hedeflerimizi küçük tutmadık. Bu kadar yatırımı 10 yerli, üç yabancı konser düzenleyelim diye yapmadık. Bizim kafamızda her zaman çok büyük isimleri ağırlamak vardı."

Vatan


Geri Dön