28 / 04 / 2024

Maçka Rezidans inşaatı, şantajla durdurulmak istendi!

Maçka Rezidans inşaatı, şantajla durdurulmak istendi!

Maçka'da başlanan dev rezidans inşaatı, şantajla durdurulmak istendi. Binanın yapıldığı alanda gecekondusu bulunan kişi, 'inşaat hukuka aykırı, 5 milyon dolar verirseniz göz yumarım' tehdidi savurdu...



 MAÇKA'da yapımı devam eden dev rezidansın şantajla engellenmek istendiğinin iddia edilmesi, ortalığı karıştırdı, istanbul Cumhuriyet Savcılığı'nca hazırlanan iddianameye göre, olay şöyle gelişti:

Astoria AVM'yi yapan Astaş Gayrimenkul şirketi, geçen yıl Maçka Rezidans adıyla bir inşaat projesi başlattı. İddiaya göre, rezidansın yapılacağı bölgenin yakınında gecekondusu bulunan Necati Turgut, şirketin yönetim kurulu başkanına bir mektup gönderdi.

'BAŞINIZA YIKARIM'
Mektupta kendisiyle görüşülmesini isteyen Turgut, 'aksi takdirde yasaya aykırı olduğunu iddia ettiği inşaata itiraz hakkının bulunduğunu ve bu hakkını kullanacağını' bildirdi. Mektup üzerine şirketin Proje Müdürü Hakan Kayaoğlu, Necati Turgut ile görüşmek üzere görevlendirildi.

Kayaoğlu yanında şirkette görevli Macit Dağdelen ile birlikte Turgut'un sahibi olduğu gecekonduya gitti. Burada yapılan görüşmede Necati Turgut, "Yaptığınız inşaat hukuka uygun değil. Buraya nasıl ruhsat aldınız bilmem, ancak siz beni görürseniz ben de bu hukuksuzluğa göz yumarım, tekerinize taş koymam" dedi.
Turgut kendisine ne istediğini soran Hakan Kayaoğlu'na "5 milyon dolar verin, yoksa inşaatı yaptırmam, başınıza yıkarım" tehdidi savurdu, ilerleyen günlerde Turgut'un oğlu ilhan Turgut da, inşaata giderek benzer sözleri proje müdürüne tekrarladı.

3 YILA KADAR HAPİS...
Bunun üzerine şirket adına Hakan Kayaoğlu, baba-oğul hakkında suç duyurusunda bulundu, ifadeleri alman babaoğul, şantaj yapmadıklarını, istedikleri paranın 5 milyon dolar değil 5 milyon TL olduğunu iddia ettiler. Babaoğlu, bu paranın da şirketin gecekondularını satın alma teklifleri karşılığındaki satış bedeli olduğunu öne sürdüler, ifadeleri inandırıcı bulmayan savcılık, baba ile oğlu hakkmda şantaj suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı
 


Geri Dön