27 / 07 / 2024

Maçkolik arz halka oldu mu? Arz fiyatı ne? Maçkolik 1 lot kaç TL? İşte detaylar...

Maçkolik arz halka oldu mu? Arz fiyatı ne? Maçkolik 1 lot kaç TL? İşte detaylar...

 Maçkolik’in halka arzı onaylandı. Peki, talep toplama ne vakit zaman? Türkiye’nin en büyük internet sitelerinden biri olan Maçkolik’in halka arzı ile ilgili son dakika açıklaması geldi. İşte detaylar...


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


İstanbul Portföy Genel Müdürü Barış Hocaoğlu halka arza ilişkin yaptığı son dakika açıklamasında “Bu zamana kadar kaliteli yatırımcılar, büyüme potansiyeli olan teknoloji ve yeni ekonomi firmalarına girişim sermayesi fonları aracılığıyla paydaş olabiliyordu. Artık halka arza katılan bütün bireysel yatırımcılar da bu firmalara ortak olma olanağına kavuşuyor” ifadelerini kullandı.

MAÇKOLİK 1 LOT KAÇ TL, TALEP TOPLAMA KODU NEDİR?

Fonun mevcut 8 milyon 500 bin lira nominal değerli Maçkolik İnternet Hizmetleri Ticaret A.Ş. hisse, 1 lot 38 lira üstünden halka arz edilecek. İnfo Yatırım Menkul Değerler liderliğindeki konsorsiyum bağlamında halka arz edilecek hissenin #MACKO kodu ile prosedür göreceği öğrenildi.

SPK onayının ardından önümüzdeki günlerde halka arz duyurusunun gelmesi ve talep toplama tarihlerinin belli olması bekleniyor.

HALKA ARZ NE DEMEK?

Bir şirketin paylarının BIST Pay Piyasası'nda işlem görebilmesi için yatırımcılara çağrı ve ilan aracılığıyla satışı yapılarak halka arz edilmelidir. Şirketler finansman kaynağı, likidite, kurumsallaşma, tanıtım ve itibar sağlamak için halka açılırlar.

Maçkolik arz halka oldu mu? Arz fiyatı ne? Maçkolik 1 lot kaç TL? İşte detaylar...

HALKA ARZ SÜRECİ

  • Borsa İstanbul ve SPK'ya Müracaat
  • Borsa İstanbul ve SPK Uzmanlarınca Şirket İncelemesi
  • Halka Arz İzahnamesinin Onaylanması
  • Halka Arz ve Talep Toplama
  • Borsa'da İşlem Görmeye Başlaması

HALKA ARZA KATILMANIN AVANTAJLARI

  • Fiyat Avantajı
  • Yatırım Çeşitliliği
  • Risk ve Getiri Değişkenliği
  • Devamlı ve Zamanında Bilgi Akışı
  • Gözetim, Denetim ve İzleme Ortamında Likidite İmkânı

2023 yılında hangi hisseler alınır? 2023 yılı hisse tahminleri yayınlandı: İşte piyasaları alt üst edecek o liste

Maçkolik’in halka arzıyla, Türkiye sermaye piyasalarında bir ilk yaşanacak!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön