29 / 04 / 2024

Mağdurlara müjde! Esenyurt'ta yarım kalan inşaatlar tamamlanacak!

Mağdurlara müjde! Esenyurt'ta yarım kalan inşaatlar tamamlanacak!

Esenyurt Belediyesi, ilçede yarım kalan inşaatları tamamlamak için düğmeye bastı. 



Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, müteahhitlerin yarım bıraktığı inşaatları tamamlamak için çalışma başlattı. Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre; Belediye meclisinin Temmuz ayı oturumlarında Bozkurt, yarım kalan inşaatlar nedeniyle vatandaşın mağdur olduğunu dile getirdi.

Mecliste konuşan Bozkurt, “Yarım kalan, bırakıp kaçan müteahhitlerin bıraktığı inşaatları kar beklemeksizin, çok düşük karlarla organizasyon yapıp bunları kentsel dönüşüm alanında değerlendirebiliriz. Aralarında birçok deprem riski olan bina da var. Bazı yerlerde toplu olarak belediyenin garantörlüğünde yapılmasını isteyen siteler var. Bu işlemlerin yapılabilmesi için finansman ihtiyacı var. Zaten Derman Şirketi kabul edilirken de bunun için kabul edilmişti” dedi.

Mağdurlara müjde! Esenyurt ta yarım kalan inşaatlar tamamlanacak!

Garantör olacak

Vatandaşların geçmişte yaşadığı sorunlar nedeniyle müteahhitlerle çalışma konusunda endişeli olduğunu söyleyen Bozkurt “Herkes biliyor ki Esenyurt'ta birçok imar yolsuzluğu ve bırakıp kaçan dolandırıcılar oldu. Bu dolandırıcılıklardan korktukları için vatandaşlar sitelerini müteahhitlere veremiyorlar. ‘Biz bunu verirsek bunlar da bunu bırakıp kaçar mı, bizleri zarara uğratır mı, dairemizden olur muyuz' diye endişe duyuyorlar. Dolayısıyla belediyenin garantörlüğünde bu işin yapılmasını istiyorlar" şeklinde konuştu. İnşaatların garantörlüğünü şirket aracılığıyla yapılabileceğini dile getiren Bozkurt,  “O sebeple Derman Şirketi üzerinden gelen talepleri değerlendirmek üzere bu çalışmayı yürüteceğiz” diye konuştu.
 
Bu taleplerin karşılanması için Derman Şirketi'nin sermayesinin artırılmasına yönelik başkanlık teklifi hazırlandı. Teklif, Perşembe günü toplanacak olan Temmuz ayı oturumlarının ikinci birleşiminde oylamaya açılacak. AKP-MHP grubunun çoğunlukta olduğu mecliste teklif kabul görürse çalışmalar kısa sürede başlayacak. 

Esenyurt'taki 37 katlı gökdelen için kaçak iddiası!


Geri Dön