Genel

Magnesia Alışveriş Merkezinin yüzde 65'ı kiralandı!

Redevconun, Türkiyenin en hızlı sanayileşen illerinden biri olan Manisada geliştirdiği yeni projesi Magnesia Alışveriş Merkezinde kiralama faaliyetleri %65 oranında tamamlanırken, inşaat da aynı hızla devam ediyor

 Redevco Türkiyenin Magnesia Alışveriş Merkezi, açılışından bir yıl önce %65 oranında kiralandı.

18.000 metrekarelik brut kiralanabilir alana sahip Magnesia Alışveriş Merkezinde Tesco Kipa, US Polo, De Facto ve Fun Plusın da içinde bulunduğu çok sayıda ulusal ve uluslararası marka kira sözleşmesi imzaladı. LC Waikiki, Teknosa ve Deichmann da projede yer alacak firmalar arasında. 2012 yılının üçüncü çeyreğinde açılması planlanan Magnesia Alışveriş Merkezi, diğer tüm Redevco projeleri gibi BREEAM, yeşil bina sertifikasına sahip olacak.
 
Redevco Türkiye, Türkiyenin 14. büyük şehri Manisada yepyeni bir alışveriş merkezi projesi geliştiriyor. 340.000i aşkın şehir merkezi nüfusuna ve 1.330.000 toplam şehir nüfusuna sahip Manisada, şehir merkezinde, Celal Bayar Üniversitesi, Celal Bayar Hastanesi ve Adalet Sarayının arasında konumlanacak olan Magnesia Alışveriş Merkezi, Manisayı modern organize perakende sunumu ile tanıştıracak ilk proje olma özelliğini taşıyor. 18.000 metrekarelik brüt kiralanabilir alanda 65 mağazaya ev sahipliği yapacak Merkezde hipermarket, yapı marketi, sinema ve çocuk eğlence alanının yanı sıra 350 araç kapasiteli otopark bulunuyor. Tesco Kipanın 4.200 metrekarelik alan için kira sözleşmesi imzaladığı projede Teknosa 700 metrekare, Türkiyenin ünlü hızlı moda markası LC Waikiki 1.500 metrekare, De Facto 600 metrekare, Deichmann 450 metrekare  ve US Polo 250 metrekarelik alanda hizmet vermek üzere kira sözleşmesi imzaladı. Magnesia Alışveriş Merkezi aynı zamanda Fun Plus tarafından işletilecek 700 metrekarelik bir çocuk oyun alanına da ev sahipliği yapacak.

Magnesia Alışveriş Merkezi, Manisanın en önemli ulaşım aksı olan Mimar Sinan Bulvarı üzerindeki ana kavşağın önünde bulunan konumu ile şehir merkezinden direkt ulaşıma sahip olup, gerek toplu taşıma gerek özel araç ile rahat ulaşılabilir bir noktada yer alıyor. Merkez, tren istasyonu ve toplu taşıma duraklarına yakınlığı sayesinde çevre illerden ve  Manisaya 15 ila 45 dakika mesafedeki, nüfusu 130.000den yüksek olan Turgutlu, Salihli ve Akhisar İlçelerinden de rahatlıkla erişim imkanı sağlıyor.         

Mimari:

Manisanın ana yolu üzerinde yemyeşil bir alan içinde konumlanmış olan Magnesia, bir otopark katı ve birbirinden çekici üç alışveriş katına sahip bir alışveriş merkezidir.

Bulunduğu konumdaki doğal kot farkı, Alışveriş Merkezine iki ayrı kattan giriş sağlamıştır. Ana yol olan Mimar Sinan Bulvarı üzerindeki giriş, çevredeki binalar ve dağ manzarasına sahip kafe ve restoranlarla birleşerek bir meydan yaratmaktadır. Ali Rıza Efendi Caddesindeki diğer giriş ise Alışveriş Merkezini semte bağlar; araba ile gelen ziyaretçilerine araçlarını yeşil bir otoparka parketme imkanı sunarak onları içeri davet eder.

Üst giriş katı ana dolaşım alanı her iki uçtan alt giriş katında yer alan hipermarket pasajı ile bağlantılıdır. Bu aydınlık ve sıcak ilgi çekici ana dolaşım alanı, ayrıca birinci katta yer alan yemek yeme ve eğlence alanları ile de bağlantılıdır. Yemek yeme alanı, panaromik dağ manzarasına sahip büyük terası ile Manisanın yeni buluşma noktası olacaktır. Projenin mimarisi ve imajı; sıva, ahşap ve doğal taş blokları gibi yöreye ait malzemeler üzerine kurulmuştur.

Etkileyici dış merdivenler, ziyaretçileri, dışarıdaki bu yeni meydandan yemek katı terasına yönlendirmek için düşünülmüştür.
Mimar Sinan Bulvarının ikonu haline gelecek kule şehre girişi ifade ederken  bir yandan da Manisanın zengin tarihi ve şehzadeleri ile adeta flört etmektedir. 

Redevconun yeşil taahhüdü:

RedevConcepts tarafından tasarlanan Magnesia Alışveriş Merkezi, enerji verimliliğini artırma ve yeşil tasarımı hızlandırma girişimlerinin bir parçası olarak, BREEAM standartlarına uygun olarak geliştirilmektedir. BREEAM, dünya genelinde en uzun süreli ve yaygın kullanılan yeşil bina standardıdır.