22 / 11 / 2024
fuzul

Mahcuz mallar için alınacak ücret tarifesi!

Mahcuz mallar için alınacak ücret tarifesi!

Mahcuz mallar için alınacak ücret tarifesi tebliği son 18 Şubat 2012 tarihinde 28208 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte Mahcuz mallar için alınacak ücret tarifesi bu haberde...




Mahcuz mallar için alınacak ücret tarifesi!

Mahcuz mallar için alınacak ücret tarifesi en son 18 Şubat 2012 tarihinde 28208 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Mahcuz mallar için alınacak ücret tarifesi tebliği  aşağıda yer alıyor:


TEBLİĞ

Adalet Bakanlığından:


ADALET BAKANLIĞINA AİT DEPO VE GARAJLARDA MUHAFAZA EDİLEN MAHCUZ MALLAR İÇİN ALINACAK ÜCRET TARİFESİ HAKKINDA TEBLİĞ


Amaç ve kapsam

MADDE 1 – (1) İcra dairelerince haczedilen ve Adalet Bakanlığının depo ve garajlarında muhafaza edilen mahcuz mallar için alınacak ücret hususunda bu Tebliğ hükümleri uygulanır.


(2) Adalet Bakanlığı veya Adalet Teşkilatını Güçlendirme Vakfınca mahcuz malların muhafazası için depo ve garajlar açılıncaya kadar, özel depo ve garajlarda da bu Tebliğ hükümleri uygulanır.


Dayanak

MADDE 2 – (1) Bu Tebliğ; 9/6/1932 tarihli ve 2004 sayılı İcra ve İflâs Kanununun 88 inci maddesinin dördüncü fıkrası, geçici 4 üncü maddesi ile 13/7/1987 tarihli ve 19516 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Mahcuz Malların Muhafaza Edileceği Adalet Bakanlığı Depo ve Garajlarının Çalıştırılmasına Dair Yönetmeliğin 28 inci maddesine dayanılarak hazırlanmıştır.


Muhafaza ücretinin hesabı

MADDE 3 – (1) Adalet Bakanlığının depo ve garajlarındaki mahcuz malın muhafaza ücreti, o malın satışa esas alınacak değeri üzerinden günlük binde bir olarak hesap edilir. Ancak yapılacak hesaplamalarda mahcuz malın hacmi iki metre küpün üzerinde ise belirlenecek ücretlere binde bir oranında ilave yapılabilir.


(2) Bu yerlerde muhafaza edilen mahcuz motorlu araçlar için maktu olarak;


a) İş makinelerinden 8,80 TL,


b) Otobüs ve kamyonlardan 6,30 TL,


c) Minibüs, midibüs ve kamyonetlerden 4,60 TL,


ç) Diğer binek ve yük vasıtalarından 3,40 TL,


günlük ücret alınır.


(3) Ancak, altı aydan sonraki muhafaza süresi için bu ücretler 1/2 oranında uygulanır.


(4) Ücretin hesabında muhafazanın hitam bulduğu gün nazara alınmaz.


Muhafaza ücretinin azami haddi

MADDE 4 – (1) Muhafaza müddeti hitamında 3 üncü madde uyarınca hesap edilecek ücret, mahcuz malın satışa esas alınacak değerinin yüzde otuzunu geçemez. Ancak mahcuz malın takdir edilen değeri altıbinikiyüz liranın üzerinde ise altıbinikiyüz liranın üzerindeki meblağ için hesap edilecek ücret, aşan miktarın yüzde onbeşini geçemez.


Muhafaza ücretinin alınması

MADDE 5 – (1) Muhafaza ücreti ilgili icra dairesince muhafaza hitamında bu Tebliğe göre hesap edilip bu hususta alacaklıdan peşin alınan avanstan karşılanır ve bu suretle tahsil edilen ücret en geç onbeş gün içinde Maliye veznesine ilgili icra dairesince yatırılır ve keyfiyet depo ve garaj memurluğuna yazı ile bildirilir.


Yürürlük

MADDE 6 – (1) Bu Tebliğ 24/2/2012 tarihinde yürürlüğe girer.


Yürütme

MADDE 7 – (1) Bu Tebliğ hükümlerini Adalet Bakanı yürütür.


Mahcuz malların muhafaza yönetmeliği!



Geri Dön