28 / 04 / 2024

Düzce'deki Gaziantep Caddesi için alınacak önlemler mecliste!

Düzce'deki Gaziantep Caddesi için alınacak önlemler mecliste!

Düzce'deki Gaziantep Caddesi'nin yer zeminin bazalt taşı ile kaplanması işine ve kaymaya ve buzlanmaya karşı dayanıklı hale getirilmesi için alınacak önlemler meclis gündemine taşındı..



Düzce deki Gaziantep Caddesi için alınacak önlemler mecliste!


CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Düzce'deki Gaziantep Caddesi'nin yer zeminin bazalt taşı ile kaplanması işine ve kaymaya ve buzlanmaya karşı dayanıklı hale getirilmesi için alınacak önlemlere ilişkin soru önergesi hazırladı. Tanal sorularını Çevre Ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'ye iletti.


Tanal önergesinde "Düzce ili Şerefiye Mahallesi sımrlarmda bulunan Gaziantep/’CagiKİT, Düzce Belediyesi sorumluluk alanındadır. Gaziantep Caddesi araç trafiğine kapmolup; yer zemini bazalt özellikli kaldırım taşlan ile döşenmiştir. Özellikle soğuk kış aylarında meydana gelen buzlanma olayları dolayısı ile yer zemini sıklıkla donmakta ve kaygan bir zemin haline gelmektedir. Bu durum, yaya ulaşımında insan sağlığını tehdit eden, sıklıkla yaralanmalara yol açan bir tehlikeyi de beraberinde getirmektedir." diyerek 6 soru sordu.


Tanal'ın soruları

1) Düzce Belediyesi sorumluluk alanı sımrlanna dâhil olan Gaziantep Caddesi’nin yer zemininin bazalt taşı ile kaplanmasının malzeme ve iş gücü bedellerinin Türk Lirası cinsinden maliyeti ne kadardır?


2) Yer zemininin bazalt taş kaplama işi kaç metrekarelik bir alanı kapsamaktadır? Bu kaplama işini üstlenen firma ya da kişiler hangileridir? Kaplama işi, ilgili firma ya da kişilere ne şekilde verilmiştir? İhale usulü kullanılmış ise ihale bedelleri nelerdir?


3) Yer zemininin pürüzlü, kaymayan ve donmaya/buzlanmaya karşı dayanıklı başka bir taş cinsi ile döşenebilmesi için gerekli malzeme ve iş gücü bedellerinin Türk Lirası cinsinden değeri ne kadar olacaktır? Bazalt taş kaplamasına ödenen malzeme ve iş gücü bedelleri ile arasındaki iş gücü ve malzeme bedellerine ilişkin farklar nelerdir?


4) Yer zemininin pürüzlü, kaymayan ve donmaya/buzlanmaya karşı dayanıklı başka bir taş cinsi ile döşenebilmesi için gerekli olan döşeme malzemesinin metrekare cinsinden değerleri nedir? Bu döşeme malzemelerinin temin edilebileceği ve döşeme işlemlerinin ihale edilebileceği, Düzce ilinde faaliyet gösteren kişi ya da firmalar hangileridir?


5) Yer döşeme malzemesinin su geçirgenliğine sahip özellikte, kaydırmaz ve buzlanmaya karşı dayanıklı bir zemin olabilmesi için alınabilecek ek tedbir ve önlemler nelerdir?


6) Alınması gerekli bu önlemler zamanında ve etkin biçimde yerine getirilmekte midir? Bu tedbirlerin alınmasında sorumlu kişi/kişiler kimlerdir? Tedbirlerin zamanında ve etkin biçimde uygulanmamasında ne gibi yaptırımlar uygulanmaktadır? Bu tedbirlerin etkin biçimde yürütülmesinde denetim sorumluluğu kim/kimlerdedir?


Geri Dön