27 / 04 / 2024

Mersin'de deprem için alınan önlemler mecliste!

Mersin'de deprem için alınan önlemler mecliste!

Mersin ilinde yaşanabilecek olası bir deprem için alınan önlemler meclis gündemine taşındı. CHP'li Antmen, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Mersin ilinde yaşanabilecek olası bir deprem için alınan önlemlere ilişkin soru önergesi hazırladı. Antmen, sorusunun Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen'in soruları:
1- Mersin'de 1999 yılı öncesinde inşa edilen bina, konut ve yapı sayısı nedir? Bunlar sırasıyla belirtilmek üzere hangi ilçelerdedir? Bu bina, konut ve yapıların kaçı halen kullanılmaktadır? Bu yapıların depreme dayanıklılıkları incelemeye alınmış mıdır?
2- Mersin'de yaşanabilecek bir deprem anında vatandaşların can güvenliği için toplanabileceği kaç tane toplanma alanı bulunmaktadır?
3- Mersin'de yaşanabilecek bir deprem felaketine önlem için binalara dayanıklılık testi yapılmış mıdır?
4- Mersin'de kaç okulda depreme dayanıklı testi yapılmıştır? Bu testlerden depreme dayanıklı olduğu tespit edilen okul sayısı kaçtır? Kaç tane okulun, yapılan testler sonucu depreme dayanıklı olmadığı bulunmuştur?
5- Mersin'deki köprü, alt ve üst geçitler depreme dayanıklı testinden geçirilmiş midir? Depreme dayanıklı olmadığı tespit edilen köprü alt ve üst geçitler hangileridir?


Geri Dön