10 / 05 / 2024

Mersin deprem önlemi

Mersin deprem önlemi

Mersin ilinde yaşanabilecek olası bir deprem için alınan önlemler meclis gündemine taşındı. CHP'li Antmen, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Jeoloji mühendisinden korkutan deprem açıklaması! ‘Artçı sarsıntılar en az 3 yıl daha devam sürecek!’

Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Doğan Perinçek, 6 Şubat’taki deprem felaketinin artçılarının en az 3 sene daha süreceğini belirtti. Mersin’in kuzeyinde kalan Çamyayla’ya da vurgu yapan Perinçek, “Bana öyle geliyor ki önümüzdeki dönemlerde Çamyayla’da da bir deprem meydana gelecek” dedi.

SON DAKİKA! Adana ve Mersin’de peş peşe deprem oldu!

Kandilli Rasathanesi’nden alınan verilere göre Adana ve Mersin’de üst üste deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi, saat 17.18’de Adana’nın Kozan ilçesinde 1.8 şiddetinde ve 17.43’te ise Mersin’in Silifke ilçesinde 1.3 şiddetinde deprem oldu. İşte detaylar...

Binalara gaz stop sistemi geliyor! İstanbul, Bursa ve Eskişehir için düğmeye basıldı! 3 ilde deprem önlemi!

İstanbul, Bursa ve Eskişehir'deki 1.5 milyon bina için düğmeye basıldı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı harekete geçti. Konutlarda bulunan doğalgaz sistemi yenilenecek. 

Deprem fırsatçıları iş başında! O şehirde 5 milyonluk ev 20 milyona çıktı!

Asrın deprem felaketi sonrası, 10 ilde yaşanan büyük yıkım gayrimenkulde fırsatçıların ekmeğine yağ sürdü. Depremle birlikte göçün hızlandığı Mersin’de daha önce 5 bin lira olan kiralar 12 bin, 5 milyon lira civarındaki ev fiyatları ise 20 milyon liraya kadar yükseldi.

Mersin'de iş kazası: inşaat işçisi havada asılı kaldı!

Mersin'de bir binanın dış cephesini boyayan işçi, iskele halatının kopmasının ardından emniyet kemeriyle havada asılı kaldı. İşçi güvenlik önlemi ile yere düşmekten son anda kurtuldu.

Mersin'de deprem için alınan önlemler mecliste!

Mersin ilinde yaşanabilecek olası bir deprem için alınan önlemler meclis gündemine taşındı. CHP'li Antmen, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

CHP'li Alpay Antmen'den 'deprem vergileri kaldırılsın' teklifi! 

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, deprem vergisinin kaldırılması için meclise kanun teklifi sundu. Antmen, "20 yıldır toplanan vergilerin, depreme önlem olarak kullanılmadığı ortaya çıktı" dedi...

Özel iletişim vergisinden deprem zararları için ne kadar pay ayrıldı?

Özel İletişim Vergisinin ne kadarının depremden korunma ve deprem zararları için harcandığı meclis gündeminde konu oldu. CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Selim İnan: Mersin'de yeni imar planı hazırlanmalı!

Mersin Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Selim İnan, 30 Temmuz'da Mersin Körfezi'nde meydana gelen depremin nedeni, Mersin ve yakın yöresinin deprem potansiyeli ile ilgili bir değerlendirme yaptı.

Akdeniz'de 5 büyüklüğünde deprem!

Saat 01.00'de merkez üssü Akdeniz Mersin Körfezi olan 5,0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Akdeniz Mersin Körfezi açıklarında meydana gelen 5.0 büyüklüğündeki deprem hissedildiği güney sahilindeki illerde vatandaşları sokağa döktü.

Mersin Körfezi'nde 5.2 büyüklüğündeki deprem

Akdeniz açıklarında meydana gelen 5,2 büyüklüğündeki deprem, güney illerinde hissedildi. Birçok ilde vatandaşlar panikle sokağa çıktı. İlk belirlemelere göre depremde can ve mal kaybı yok.

Mersin'de 5 büyüklüğünde deprem!

Akdeniz'in Mersin Körfezi açıklarında meydana gelen 5.0 büyüklüğündeki deprem, güney sahillerinde hissedildi. Birçok ilde vatandaşlara sokağa çıkarken, deprem, can kaybı ve yıkıma yol açmadı.

Mersin'de 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi!

AFAD Deprem Dairesi Başkanlığı Deprem Bilgilendirme Servisi’nden alınan bilgiye göre saat 00.16’da merkez üssü Mersin Toroslar ilçesi olan 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Mersin deprem önlemi Haberi

Mersin deprem önlemi

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Mersin ilinde yaşanabilecek olası bir deprem için alınan önlemlere ilişkin soru önergesi hazırladı. Antmen, sorusunun Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen'in soruları:
1- Mersin'de 1999 yılı öncesinde inşa edilen bina, konut ve yapı sayısı nedir? Bunlar sırasıyla belirtilmek üzere hangi ilçelerdedir? Bu bina, konut ve yapıların kaçı halen kullanılmaktadır? Bu yapıların depreme dayanıklılıkları incelemeye alınmış mıdır?
2- Mersin'de yaşanabilecek bir deprem anında vatandaşların can güvenliği için toplanabileceği kaç tane toplanma alanı bulunmaktadır?
3- Mersin'de yaşanabilecek bir deprem felaketine önlem için binalara dayanıklılık testi yapılmış mıdır?
4- Mersin'de kaç okulda depreme dayanıklı testi yapılmıştır? Bu testlerden depreme dayanıklı olduğu tespit edilen okul sayısı kaçtır? Kaç tane okulun, yapılan...