27 / 04 / 2024

Rezerv alan ilan edilmişti: Üsküdar 29 Mayıs Sitesi'nin arazisi için alınan tüm kararlar sorunlu iddiası!

Rezerv alan ilan edilmişti: Üsküdar 29 Mayıs Sitesi'nin arazisi için alınan tüm kararlar sorunlu iddiası!

Üsküdar Çengelköy'de yer alan 29 Mayıs Sitesi'nde rezerv alan tartışmaları devam ediyor. Site sakinleri karara itiraz ederken, sitenin arazisi için alınan tüm kararların sorunlu olduğu iddiası gündeme geldi. İşte detaylar...



Üsküdar'da rezerv yapı alanı ilan edilen 29 Mayıs Sitesi, Çengelköy’de “Boğaziçi Etkilenme Sınırları” içinde yer alıyor. Söz konusu sitede, 134 bağımsız birim ve 10 blok bulunuyor. 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından, sitenin yer aldığı parsel 10 Ekim 2022'de “rezerv yapı alanı” ilan edildi ve geçtiğimiz Mart'ta imar planı hazırlanarak askıya çıkarıldı. 

Rezerv alan ilan edilmişti: Üsküdar 29 Mayıs Sitesi nin arazisi için alınan tüm kararlar sorunlu iddiası!

Sözcü Gazetesi'nden Özlem Güvemli'nin haberine göre; 29 Mayıs Sitesi'nin yer aldığı parsele konut fonksiyonu verilmiş, yapılaşma koşulları da emsal 0.15, yükseklik 15.50 metre şeklinde belirlendi. 

Plan açıklama raporunda, rezerv yapı alanı kararının nedenine yer verilmediği görüldü. 

Planların askıdan inmesinden sonra sitede yaşayanlara Kasım'ın sonunda tebligat yollandı ve tahliye için 29 gün süre tanındı.

Site sakinleri de tahliye kararına karşı nöbet tutmaya başladı. Söz konusu nöbette 6'ncı güne gelinirken, site sakinleri her gün site önünde 20.00-22.00 saatleri arasında bir araya geliyor. 

Rezerv alan ilan edilmişti: Üsküdar 29 Mayıs Sitesi nin arazisi için alınan tüm kararlar sorunlu iddiası!

Üsküdar Belediye Meclisi’nin İYİ Partili Üyesi Onur Çukurlu, rezerv alan kararına ve tahliye tebligatlarına karşı dava açtıklarına dikkat çekti. 

İnsanların karda kışta sokakta kalmaması için mücadele ettiklerinin altını çizen Onur Çukurlu, bu site arazisi için alınan tüm kararların sorunlu olduğunu dile getirdi. 

Çukurlu, yaptığı açıklamasında "Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, yerleşim yerlerinin rezerv yapı alanı ilan edilmeyeceğini açıkladı. Ancak burada tam site sınırları işaretlenerek alınmış bir karar bulunuyor" diye konuştu ve Bakan Özhaseki'ye seslerini duyurmak istediklerini belirtti. 

Söz konusu sitede yaşananların ardından, yeni kentsel dönüşüm yasası ile vatandaşların evlerinden edilip edilmeyeceği de gündem oldu. Site sakinleri ise geçtiğimiz günlerde yaptıkları açıklamada, çoğu kiracı olan vatandaşların kışın ortasında sokağa atılmamasını, yeni bir konut bulmalarının mümkün olmadığına dikkat çekmiş ve rezerv alan kararının iptal edilmesini istemişlerdi. 

1941'de Marmara'yı gören arsanın metrekaresi 3 liraya satılmış!

Kıbrıs Başbakan Yardımcısı Ataoğlu'ndan yatırım çağrısı: Türk yatırımcıları Kıbrıs'a yatırım yapmaya davet ediyoruz!

Çekmeköy Belediyesi'nden ticaret imarlı arsa!

Eskişehir TOKİ'de KDV yüzde 10'a, taksitler 894 TL'den 8 bin TL'ye çıktı! 'Mağduriyet çözülsün' talebi geldi!


Geri Dön