Magazin

Mahkeme, 'Evi boşaltın oğlum oturacak' diyen Orhan Gencebay'ı haklı buldu!

Orhan Gencebay'ın oğlu Gökhan Gencebay, babasının düğün hediyesi olarak aldığı Sarıyer'deki villayı boşaltmayan şirketle mahkemelik oldu. Ünlü şarkıcı Orhan Gencebay da mağdur olduğunu kaydederek, şirketin evi boşaltmasını istedi.

Ev sahibi kiracı kavgaları gündemden düşmezken, magazin dünyasından da sık sık mülk sahibi kiracı kavgası haberleri gelmeye devam ediyor. 

Ünlü şarkıcı Orhan Gencebay, oğlu Gökhan Gencebay'a, 2023'te İstanbul Sarıyer'de bulunan villasını oğluna düğün hediyesi olarak hediye etmişti. Söz konusu konut 2018 yılından beni Dutfaz işletmecilik şirketi tarafından kiralanmıştı.

Sabah'tan Armağan Yılmaz imzalı Gökhan Gencebay, İstanbul Beşiktaş'ta kirada oturduğu, başka konutu olmadığı gerekçesiyle söz konusu villanın şirket tarafından tahliye edilmesini talep etti ve ihtarname gönderdi. Talebi şirket tarafından karşılık bulmayınca da işletmeye dava açtı.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre Gökhan Gencebay, İstanbul Sulh Mahkemesi'ne sunduğu dilekçesinde, 2016'dan beri İstanbul Beşiktaş'ta stüdyo konut şeklinde tabir edilen güncel kira olarak 30 bin Türk Lirası'na oturduğunu, evlendiği için bir odalı evin ihtiyacını karşıladığını, kiracı şirkete ihtarname gönderilerek artık kendisinin oturacağını belirtti. Kira sözleşmesini yenilemeyeceğini, 6 ay içerisinde söz konusu konutun tahliye edilmesini aksi takdirde sözleşmenin fesih olup dava açacağını bildirdi.

'KONUT İHTİYACI GERÇEK'

Aktarılan detaylara göre mahkeme konut ihtiyacına dayanmış olan tahliye davalarında ihtiyaçlının kirada oturmasının, ihtiyacın varlığının başlıca kanıtı olduğunu aktardı. Davacı Gökhan Gencebay'ın konut ihtiyacının gerçek ve samimi olduğu, dava açılması için yeterli delilin oluştuğu kaydedildi. Mahkeme Gökhan Gencebay'ı haklı buldu ve villanın şirket tarafından tahliye edilmesine karar verdi.


'OĞLUM HUZUR İÇİNDE YAŞASIN'

Ünlü sanatçı Orhan Gencebay mahkemeye sunmuş olduğu dilekçede; İstanbul Sarıyer'de daha önceden iki tane villa aldığını ve söz konusu bu yerleri kiraya verdiğini, sonrasında oğlu Gökhan ve torunu Efe'ye evleri hediye ettiğini, ailesinin mutluluğunun her şeyden önce geldiğini fakat oğlunun eve geçemediği için çok üzgün olduğunu söyledi.

Bu yanlışın düzeltilip oğlu Gökhan'ın eve taşınmasını onun mutlu bir şekilde kira derdi olmadan huzur içinde yaşamasını istediğini de sözlerine ekledi.

 

İstanbul’da satılık ev ilanlarının ortanca değeri 1 senede 3 milyon TL'den 3.7 milyon TL'ye yükseldi! 

Konut kredisi faizleri değişti! 2 milyon TL'nin aylık taksitleri ne kadar oldu? 

SGK, 14 bankayla emeklilere özel indirim ve ayrıcalıklar için protokol imzaladı!