28 / 04 / 2024

Mahkemeden Çinli emlak devi Evergrande için tasfiye kararı!

Mahkemeden Çinli emlak devi Evergrande için tasfiye kararı!

Dünyanın en borçlu gayrimenkul geliştirme şirketi olarak bilinen Evergrande şirketi için Hong Kong mahkemesinden tasfiye kararı çıktı. İşte konu ile ilgili son dakika detayları...



Hong Kong'da mahkeme, dünyanın en borçlu gayrimenkul geliştirme şirketi olarak bilinen Evergrande'nin tasfiye edilmesini emretti.

Söz konusu tasfiye kararının ünyanın en borçlu emlak geliştiricisinin çöküşünde yeni ve öngörülemeyen bir aşamayı da başlatabileceği belirtiliyor. 

Sözcü'de yer alan habere göre bu karar, Evergrande’nin Çin dışındaki varlıklarının tasfiyesiyle de sonuçlanabilir. Kararın Çin içinde hangi boyutta uygulanacağı ise henüz bir netlik kazanmadı. Yargı kararından snra Evergrande hisseleri yüzde 21 kayıp yaşadı ve hisseler işleme kapatıldı.

Evergrande'nin avukatı, söz konusu tasfiyenin şirketin faaliyetlerine, gayrimenkul yönetimi ve elektrikli araç birimlerine zarar verebileceğini ve yaşanan bu durumun da grubun tüm alacaklılara geri ödeme yapma kabiliyetini zayıflayacağını dile getirdi.

Mahkemeden Çinli emlak devi Evergrande için tasfiye kararı!

MAHKEMEDEN TASFİYE EMRİ

oOnu ile ilgili olarak paylaşılan bilgilere göre Hong Kong Yüksek Mahkemesi Hakimi Linda Chan, geliştiricinin aylarca devam eden müzakerelere rağmen uluslararası alacaklılar için tatmin edici bir yeniden yapılandırma planı oluşturamaması üzerine tasfiye emrini çıkardı.

Hong Kong Yüksek Mahkemesi Hakimi Linda Chan yaptığı açıklamada mahkemenin şirkete karşı tasfiye kararı vermesinin uygun olduğunu düşündüğünü belirtti.

Evergrande CEO'su Siu Shawn Çin medyasına konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, şirketin tasfiye kararına rağmen konut inşa projelerinin teslim edilmesini sağlayacağını belirtt. Evergrande CEO'su Siu Shawn açıklamasında bu kararın Evergrande'nin yurt içindeki ve yurt dışındaki birimlerinin faaliyetlerini etkilemeyeceğini de kaydetti.

Yükümlülükleri 333 milyar dolara ulaşan Evergrande son aylarda kreditörlerle yapılandırma görüşmeleri yapmış fakat söz konusu bu görüşmelerden sonuç alamamıştı. 

Natixis'te çalışan kıdemli ekonomist Gary Ng konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada bunun bir son olmadığını ancak Evergrande'nin günlük faaliyetlerini daha da zorlaştıracak olan uzun bir tasfiye sürecinin başlangıcı olduğunu belirterek, şunları dile getirdi: "Evergrande'nin varlıklarının büyük bir kısmı Çin'de olduğundan alacaklıların varlıklara nasıl el koyabilecekleri ve offshore tahvil sahiplerinin geri ödeme sırası konusunda belirsizlikler bulunuyor ve hissedarlar için söz konusu durum daha da kötü olabilir."

 

Kira geliri cazip olmaktan çıktı mı? Kira geliri elde edenler azaldı!

TOKİ'den 2 bin 113 konutluk 5 yeni kampanya geliyor!

Murat Kurum'dan dönüşüm açıklaması: 100 bin depo konut yapılacak, vatandaş 18 ay oturacak ardından yeni evine geçecek!


Geri Dön