28 / 04 / 2024

Mahmutbey-Mecidiyeköy metro hattı 2017'de hizmete girecek!

Mahmutbey-Mecidiyeköy metro hattı 2017'de hizmete girecek!

İstanbul'un en yoğun ulaşım noktaları arasında yer alan Kabataş-Beşiktaş-Mecidiyeköy güzergâhına metro geliyor. Hattın temeli dün İBB Başkanı Kadir Topbaş tarafından atıldı.



İstanbul metrosuna yeni bir hat daha ekleniyor. İstanbul'un en yoğun ulaşım güzergâhlarından biri olan Kabataş-Beşiktaş-Mecidiyeköy metro hattının temeli İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş tarafından atıldı. Kabataş'tan başlayarak Beşiktaş üzerinden Mecidiyeköy'e uzanacak metro hattının temel atma töreninde konuşan Başkan Topbaş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıkladığı Megakent projesiyle ilgili, "Büyük bir laf edeceksiniz, insanların hayal dahi edemeyecği laflar söyleyeceksiniz. Çok büyük iş yapacağınıza inanacaksınız. O zaman adama 'Yönettiğiniz şehirlerde neler yaptınız, alt yapıyı bitirdinizi mi diye sorarlar. Önce oraları yapın, sonra büyük laflar edin' derler" dedi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş tarafından temeli atılan metro hattı, 2018'de hizmete girecek. Günde 700 bin yolcu taşıyacak metro hattının uzunluğu 7 kilometre olacak. 9 dakika yolculuk yapılacak hattın maliyeti 455 milyon dolar olarak hesaplandı. 


HER MAHALLEYE METRO GELECEK 

Çalışmalarına daha önce başlanan Mahmutbey- Mecidiyeköy metro hattının ise 2017'de tamamlanmasının hedeflendiğini belirten Kadir Topbaş, "Bugüne kadar ulaşıma 68.5 milyar lira yatırım yaptık. Metro ağını 45.1 km'den 146 km'ye çıkardık. Her mahalleye en fazla yarım saat yürüme mesafesinde metro getiriyoruz" dedi. 


HAZİNE GARANTİSİ KULLANILMADI

Topbaş, Mecidiyeköy- Mahmutbey hattının da Bahçeşehir'e kadar uzatılacağını müjdeleyerek, "Borcumuz yok Elhamdüllah. Hazine garantisi olmadan dünyadan başkan imzasıyla kredi bulup alabiliyoruz. Başkan imza atıyorsa tamam diyorlar. Sizin Kadir Abi'nizin imzası uluslararsı ortamda geçiyor" diye konuştu



Sabah


Geri Dön