27 / 04 / 2024

Makrom mağdurları mahkemeye bilirkişi raporu sunmaya hazırlanıyor!

Makrom mağdurları mahkemeye bilirkişi raporu sunmaya hazırlanıyor!

Esenyurt bölgesinde Makrom Yapı firması ve müteahhit Lütfü Bakırcı tarafından dolandırılan ev mağdurları mahkemeye bilirkişi raporu sunmaya hazırlanıyor. Hazırlanan raporda bir dairenin birden fazla kişiye satıldığı belgelendi.



Teslim tarihinin Mayıs 2014 olduğunu dile getiren Makrom mağdurları Esenyurt Makromtek projesi için hukuk doçentlerine bilirkişi raporu sonuç belgesi hazırlattı. Raporda, mağduriyetin giderilmesi ve müteahhit Lütfü Bakırcı ve arsa sahipleri Ahmet Kayıkçı ve Mustafa Kayıkçı’nın cezalandırılması için gerekli olan maddeler yer alıyor.

 

Raporda yüzde 90  oranında tamamlanan Makromtek projesinin hileli bir şekilde birden fazla kişiye satıldığı, arsa sahibi ve müteahhitin aralarında anlaşarak mağdurları saf dışı bırakmayı amaçladığı ve 200’e yakın ailenin mağdur olduğu ve dolandırıldığı bilgisi ver alıyor.

 

Makrom Yapı mağdurları yaptığı eylemlerle adını duyurmuştu. Dolandırılan 200 aileye Sayın  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu bizzat yardım sözü vermişti.



Geri Dön