29 / 04 / 2024

Makromtek mağdurları Tuzla'da eylem yaptı!

Makromtek mağdurları Tuzla'da eylem yaptı!

Dün Makromtek Tuzla arsası üzerinde eylem yapan mağdurlar eylemden sonra da bir basın toplantısı gerçekleştirdi. "Hakkımızı alana kadar açlık grevine girmek dâhil her şeyi düşünüyoruz" diyen mağdurlar yetkilileri göreve çağırdı.




Makromtek projesinin arsa sahibi Ahmet Kayıkçı ve Mustafa Kayıkçı, Makrom Yapı İcra Kurulu Başkanı Lütfü Bakırcı, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu ve Petek Dinçöz hakkında Büyükçekmece Adliyesi'nde suç duyurusunda bulunan Makromtek mağdurları dün de Tuzla'da eylem yaptı. 


Geçtiğimiz gün Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu ile gerçekleşen görüşmeye de katılan mağdurlar eylemden sonra da bir basın toplantısı gerçekleştirdi. "Hakkımızı alana kadar açlık grevine girmek dâhil her şeyi düşünüyoruz" diyen mağdurlar yetkilileri göreve çağırarak “Makrom Tuzla projesinden ev alanlar olarak, aramızda hayatını kaybeden, bu süreçte hastalanan ve kötü durumda olan, aile düzeni bozulan, evlenemeyen, akli dengesini kaybetme düzeyine gelen, kendini kaybedip suç işleme kararı alma eşiğinde olan çok sayıda arkadaşlarımız var. Cezalarını yargı versin, bizler de evlerimize kavuşalım. Biz başkasından başkasının hakkını istemiyoruz. Kendi hakkımızı geri istiyoruz.” dedi.



İşte Makromtek Tuzla mağdurları tarafından yapılan basın açıklaması:

“Makrom Yapı firmasının Tuzla projesinden evimizi seçerek ve örnek daireyi gezerek satın aldık. Ama şu an ne firma var, ne ev var, ne arsa var, ne de paralarımız var.

Makrom Yapı bizlere bu süreci yaşatırken birçok yalan söylendi. Yalanlarına destek olanları da yanında buldu. Olan ortadaki binlerce mağdura, yani bize oldu. Elimizde bazı deliller var, hukuki yollarda bu delillerimizi kullanıyoruz fakat sonuç almak o kadar zor ki. Sonunda hiçbir şey elde edememekten korkuyoruz. Yetkililere sesleniyoruz. Bize sahip çıksınlar. Ülkemiz insanlarına sahip çıksınlar. Bu nitelikli dolandırıcı şebekeye bir son versinler. Bizlere yazık. Bu ülkenin vatandaşlarına yazık.” dediler.

“Sürecin başından bu yana geçen 2,5 yılın sonunda gelmiş olduğumuz nokta;

Maalesef biz yüzlerce kişi mağduruz ve hukuki savaşı çeşitli yollarla vermekteyiz. Bu süreç epey uzun olacak gibi gözüküyor ama biz bir arada güçlü ve kararlıyız. Elimize bir sonuç alana kadar bu savaşı vermek üzere hep birlikte yola çıktık. Gerekirse Avrupa İnsan Haklarına gideceğiz. Çalınacak her kapı bu anlamda çalınacak. Bize destek olacak her insan ya da kuruma ihtiyacımız var, inanıp destek verenlere teşekkür ederiz.”

Mağdurlar, yetkilileri en kısa zamanda göreve çağırarak, “Makrom Tuzla projesinden ev alanlar olarak, aramızda hayatını kaybeden, bu süreçte hastalanan ve kötü durumda olan, aile düzeni bozulan, evlenemeyen, akli dengesini kaybetme düzeyine gelen, kendini kaybedip suç işleme kararı alma eşiğinde olan çok sayıda arkadaşlarımız var. Cezalarını yargı versin, bizler de evlerimize kavuşalım. Biz başkasından başkasının hakkını istemiyoruz. Kendi hakkımızı geri istiyoruz.” dediler.

Açlık Grevi Yapacağız

Hakkımızı alana kadar açlık grevine girmek dâhil her şeyi düşünüyoruz. Ya hakkımızı alırız ya da ölürüz! Bu şekilde yaşamak bizim için yaşamak değil. Bu süreçten sorumlu olan herkese hakkımız haram olsun. Bu sürecin sonunda hakkımızı almadan ölürsek ilk aşamadan son ana kadar sorumlu olan herkes bize kurşun sıkmış demektir.” 



Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com


Geri Dön