28 / 04 / 2024

Malatya Büyükşehir ağır hasarlı yapıları yıkıyor!

Malatya Büyükşehir ağır hasarlı yapıları yıkıyor!

Malatya şehir merkezi başta olmak üzere, merkez dışında Doğanyol, Kale ve Pütürge’de hasar tespiti sonrası yıkım kararı çıkan yapılar yıkılıyor.



Çalışmalarına devam eden Malatya Büyükşehir Belediyesi deprem sonrası yıkılan yapıların molozlarını da kaldırıyor. Malatya Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, ağır hasar görmüş, oturulamaz bina ve yapıların ise yıkımı gerçekleştiriliyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Malatya şehir merkezi başta olmak üzere, Doğanyol, Kale ve Pütürge’de hasar tespiti sonrası yıkım kararı çıkan binalar bir bir yıkılıyor.

Yağmur Apartmanı yıkıldı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve ilçe belediyeleriyle koordineli olarak gerçekleştirilen çalışmalarla depremin izleri siliniyor. Her türlü tedbirleri alan Malatya Büyükşehir Belediyesi, Sivas Caddesi üzerinde bulunan Yağmur Apartmanın yıkımını kontrollü bir şekilde gerçekleştirdi.

Yağmur Apartmanı çevresindeki diğer bütün yapılar daha önceden boşaltılmıştı. Yolu trafiğe kapatan Malatya Büyükşehir Belediyesi oturulamaz tespiti bulunan diğer yapıların yıkımını ise sürdürüyor. Kale, Doğanyol ve Pütürge’de ise yıkılan binaların molozları kaldırılıyor. Ağır hasarlı yapıların yıkımı da yine kontrollü biçimde yapılıyor.

Bünyesindeki bütün teknik personeli sahaya süren Malatya Büyükşehir Belediyesi, hasar tespiti noktasında Çevre ve Şehircilik Bakanlığına da destek veriyor. Hasar Tespitleri noktasında bugüne kadar Malatya’da toplamda 518 yıkık, 5208 ağır hasarlı, 20 de acil yıkılacak yapı tespit edildi. Hasar tespit çalışmaları Malatya genelinde ise sürüyor.


Geri Dön