02 / 05 / 2024

Malatya Büyükşehir'den emeklilere özel sosyal tesis!

Malatya Büyükşehir'den emeklilere özel sosyal tesis!

Malatya’nın sosyal ve kültürel dokusuna büyük hizmetler sunan Malatya Büyükşehir Belediyesi, yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. 



 

Malatya Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, yıllarca yeni evlenen çiftlere hizmet veren Hürriyet parkındaki eski nikâh dairesi, Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından emekli vatandaşlara tahsis edilecek. Malatya'daki Yeni Nikâh Sarayının yapılmasıyla boşa çıkan binada tadilatı yapılarak, emekli vatandaşların zamanlarını geçirebilecekleri bir mekân haline getirilecek.
 

Malatya Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı kontrolörlüğünde yapılan düzenlemeler sonrasında; emekli emekli vatandaşlar önemli bir sosyal merkeze kavuşacak.

 

Her türlü sosyal imkân düşünüldü

 

Eski nikâh dairesinde gerçekleştirilen tadilat sonunda emekli vatandaşlarımız için her türlü sosyal imkân düşünüldü. Yapılan düzenleme çalışmaları kapsamında; emeklilerin gün içerisinde birçok sosyal aktivitede bulunacakları, televizyon izleyip sohbet edecekleri 175 metrekarelik ortak kullanım alanı, 63 metrekare şark odası, 64 metrekare okuma odası, sağlık odası, mescit, çay ocağı, bahçe ve yeşil alanlar yer alıyor. 

 

Yaptığı yatırım, hizmet ve uygulamalarda engellileri ön planda tutan Malatya Büyükşehir Belediyesi, eski nikâh dairesindeki düzenleme çalışmalarını da engellilere uyumlu bir şekilde yaparak, bu hizmetlerden engelli vatandaşların da faydalanmasını sağlıyor. Tadilatı büyük oranda tamamlanan binanın en kısa sürede hizmete açılması planlanıyor. 

 

 


Geri Dön