27 / 04 / 2024

Malatya Doğanşehir'de depremzedeler için yapılan kalıcı konutlar hızla yükseliyor!

Malatya Doğanşehir'de depremzedeler için yapılan kalıcı konutlar hızla yükseliyor!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 tarihindeki depremlerin büyük yıkıma sebep olduğu Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından afetzedeler için inşa dilen kalıcı konutlar hızla yükseliyor.



Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenmiş olan toplan 11 şehirde konutları yıkılan ya da ağır hasar alanların barınma ihtiyacını karşılamak amacıyla başlatılan çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, asrın felaketi olarak nitelendirilen depremlerin büyük yıkıma sebep olduğu Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde de etaplar halinde afet konutları yapılıyor.

Malatya Doğanşehir de depremzedeler için yapılan kalıcı konutlar hızla yükseliyor!

Verilen detaylara göre, ilçede temeli atılan ve 3 etapta yapılacak olan toplamda 1681 konutun bir kısmının kaba inşaatı tamamlanırken, ihalesi biten 368 köy tipi konutun da yapımı hız kesmeden devam ediyor.

Paylaşılan bilgilere göre, hummalı çalışmanın yürütüldüğü afet konutlarında kaba inşaatı tamamlanmış olan bloklarda iç ve dış sıva işlemlerine başlanırken, köy tipi konutlarda da temeller atılıyor.


Geri Dön