27 / 04 / 2024

Malatya Hekimhan Yeni Devlet Hastanesi açıldı!

Malatya Hekimhan Yeni Devlet Hastanesi açıldı!

Sağlık Bakanlığı'nca TOKİ'ye yaptırılan 30 yataklı Hekimhan Yeni Devlet Hastanesi, düzenlenen açılış töreninin ardından hizmet sunmaya başladı.Malatya'ya Fizik Tedavi Rehabilitasyon Hastanesi'nin de bu yıl temeli atılacak.



Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Eyüp Gümüş'ün katılımıyla gerçekleşen açılış töreninde Vali Süleyman Kamçı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Hekimhan Kaymakamı Mesut Çoban, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Hekimhan Belediye Başkanı Aliseydi Millioğulları, Doğanşehir Belediye Başkanı Vahap Küçük ve çok sayıda davetli yer aldı. 



GÜMÜŞ: HASTALAR ARTIK ŞEHRE GİTMESİN 


Açılışta konuşan Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Eyüp Gümüş, Sağlık Bakanlığı olarak bütün illeri masaya yatırdıklarını kaydederek, "Malatya'nın da sağlık alanında tüm değerlendirmelerini yapacağız. Malatya'yı ele aldığımız zaman ilçeleri de değerlendiriyoruz, hastalar her hastalık için Malatya'ya gitmesin diye ilçelere iyi tesisler kurmayı hedefliyoruz. 


Malatya Devlet Hastanemiz bugün 840 yatakla hizmet veriyor. Onun yanında Kadın Doğum Çocuk Hastanesinin temelini atacağız. Yine Asker Hastanesi'nin olduğu alanda Malatya'ya Fizik Tedavi Rehabilitasyon Hastanesi'nin de bu yıl temelini atacağız. 


Böylelikle Malatya'ya 1250 yataklı dev bir hastane merkezimiz kazandırılmış olacak. 

Şeh-edebalinin güzel bir sözü var. 'İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın' eğer biz insanımıza iyi bakarsak hastalığında onun yanında olursak onu sağlıklı yaşatırsak. Devlet daha güçlü yaşar. Bu bakımdan Sağlık Bakanlığı olarak bu misyonda insanlarımızın sağlığıyla ilgili herhangi bir kısıtlamaya gitmeden ne gerekiyorsa yapacağız" sözlerine yer verdi. 


ÇALIK: HEKİMHAN'A VEFA BORCUM VAR 


Hekimhan'a 1989 yılında eczacı olarak geldiğini ve ilk ekmeğini Hekimhan'da kazandığını dile getiren Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık da yaptığı konuşmada ;" Hekimhan'a vefa borcum vardı. Hekimhan'daki devlet hastanemiz çok kötü durumdaydı. Ben 89 yılında eczacılık yaparken hastane şartları neyse 2007'de milletvekili olduğumda da oydu. Bu hastaneyi yapmaya karar verdiğimizde Hekimhan'da ki birçok insanın "bunlar konuşurlar ama yapmazlar" dediğini çok iyi biliyorum. Allaha hamdolsun ki biz verdiğimiz her sözün arkasında durduk. "Hekimhan'a hastane yapmamız gerekiyor Beş yıldızlı otel konforunda olmalı" dedik. Bugün onun açılışının yapmanın gururunu yaşıyorum" ifadelerini kullandı. 


KAMÇI: SAGLIK ALANINDA ÖNEMLİ GELİŞMELER OLDU 


Son olarak söz alan Malatya Valisi Süleyman Kamçı ise, Sağlığın insanoğlunun sahip olduğu en değerli hazine ve yüce Allah'ın insana en büyük lütfü olduğunu söyleyerek, " Dolayısıyla sağlık meselesi ihmale gelmeyecek ve ertelenmeyecek kadar önemlidir. Şükürler olsun ki son yıllarda ülkemizde sağlık alanında son derece önemli gelişmeler olmuş ve halkımızın daha kaliteli sağlık hizmeti alması amacıyla devletimizin imkanları seferber edilmiştir. Şuan açılışını yapmak üzere bir araya gelmiş bulunduğumuz Hekimhan Devlet Hastanesi yeni hizmet binası bunun bariz örneklerinden bir tanesidir. Bu güzel hizmet binasını Hekimhan'ımıza kazandıran sağlık bakanlığımıza ve emeği bulunan herkese huzurlarınızda şükranlarımızı sunuyorum" şeklinde konuştu. 

Açılış konuşmalarının ardından Hekimhan Devlet Hastanesi Başhekimi Şemsettin Çitil Hastane ile ilgili Müsteşar Gümüş'e bilgi verdi. 


Malatya Sonsöz


Geri Dön