27 / 04 / 2024

Malatya-Kayseri kara yolu ulaşıma kapatıldı!

 Malatya-Kayseri kara yolu ulaşıma kapatıldı!

Yol genişletme çalışması nedeniyle Malatya-Kayseri kara yolu geçici olarak ulaşıma kapatıldı



Yol genişletme çalışmaları dolayısıyla geçici olarak kapatılan Malatya-Kayseri kara yolunda ulaşım, servis yolundan kontrollü olarak sağlanıyor.

Malatya-Kayseri kara yolu, Darende ilçesi yakınlarında devam eden bölünmüş yol çalışmaları nedeniyle geçici olarak ulaşıma kapatıldı. 

Kara yolunun Darende-Gürün arasındaki kesimlerinde devam eden çalışmalar sırasında yolun genişletilmesi amacıyla dinamit patlatıldı. Patlatma sırasında kontrol noktasında yolu kesen polis ekipleri, güvenlik nedeniyle araçların geçişine izin vermedi. Ekipler, çevre köylerdeki vatandaşları da, patlatma saatlerinde yapım çalışması sürdürülen alanların etrafındaki tarla ve bahçelerde bulunmamaları yönünde uyardı. 

Patlatmayla birlikte tonlarca kaya parçası, yola döküldü. İş makineleri tarafından temizleme çalışması başlatılırken, yolun saat 20.00'ye kadar kapalı kalacağı bildirildi. 

Vatandaşların mağdur olmaması için ulaşım açılan servis yolundan kontrollü olarak sağlanmaya başlandı. 

Yüklenici firma tarafından yolun 2 bin 600 metrelik kısmındaki yapım ve genişletme işlemleri sırasında 100 bin metreküp hafriyat çalışması olacağı belirtildi. 


AA


Geri Dön