06 / 05 / 2024

Malatya, limanlara daha hızlı ulaşmak istiyor!

Malatya, limanlara daha hızlı ulaşmak istiyor!

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO)   Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, mutlaka hızlı trenin Malatya"ya kadar gelmesini   istediklerini bildirdi



Erkoç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, teşvik ve istihdam paketinde 4.   bölgede yer alarak avantajlı bir konum elde eden Malatya"da yatırım için   hazırlanan 2 bin dönümlük 3. Organize Sanayi Bölgesi"ne yatırım için 300"ün   üstünde firmanın başvuru yaptığını anımsattı.

Malatya"nın üretmek ve yeni pazarlar bulmak zorunda olduğunu dile getiren   Erkoç, 'Yeni üretim sahalarını oluşturmak zorundayız. Malatya, Ortadoğu pazarına   yakın ancak, limanlara uzak. Bunun için hızlı trenin muhakkak Malatya"ya kadar   gelmesini istiyoruz' dedi.

Hızlı trenin Sivas"a kadar geldiğini belirten Erkoç, 'Hızlı trenin   Malatya"dan İskenderun"a kadar bağlanması arzumuz. Bunun takipçisi olmak   zorundayız. Hızlı tren konusunda ısrarcı olmamız lazım' diye konuştu.

Malatya"daki organize sanayi bölgeleri hakkında da bilgi veren Erkoç, 1.   ve 2. organize sanayi bölgelerinde arsa kalmayınca yatırımcı için 3. organize   sanayi bölgesinin kurulduğuna işaret ederek, Malatya"nın bu firmaları doğru   seçmesi gerektiğini kaydetti.

Erkoç, idari olarak 1. Organize Sanayi Bölgesi"ne bağlanan 3. Organize Sanayi Bölgesi"nin alt yapısını etap etap ihale edeceklerini söyledi.

Hasan Hüseyin Erkoç, şöyle konuştu:
'Malatya"da şu anda 15-20 yıl yatırımcılara yetecek arsa üretmiş olduk.  Teknik alt yapı çalışmalarına başladık. Orayı bölüm bölüm sanayicinin hizmetine   sunmayı amaçlıyoruz. Malatya son yıllarda ekonomide belli bir ivme kazanan   illerin başında geliyor. Aldığı teşvikleri çok iyi kullanan bir il. Biraz da   yabancı yatırımcıyı ve Malatya dışında yaşayan Malatyalıları buraya çekmek   zorundayız.'

3. Organize Sanayi Bölgesi"nin alt yapı ihalesinin bu yılın yatırım   programında yer aldığını anlatan Erkoç, 'Alt yapısının tamamlanması bizim mevcut   imkanlarımızla mümkün gözükmüyor. Sanayi ve Ticaret Bakanlığından kredi talep   etmeyi düşünüyoruz' dedi.
AA


Geri Dön