02 / 05 / 2024

Malatya Mermer OSB için arazi devri tamamlandı!

Malatya Mermer OSB için arazi devri tamamlandı!

Akçadağ, MOSB'nin faaliyete geçmesiyle tam bir sanayi bölgesi olacak. 100 yılık mermer üretim kapasitesine sahip bölgede binlerce kişiye de istihdam sağlanacak.



Akçadağ, MOSB'nin faaliyete geçmesiyle tam bir sanayi bölgesi olacak. 100 yılık mermer üretim kapasitesine sahip bölgede binlerce kişiye de istihdam sağlanacak.


Malatya, Mermer Organize Sanayi arazisine kavuştu Malatya'nın Akçadağ ilçesinde 100 yıllık üretim kapasitesine sahip mermer ile ilgili OSB kurulması için bin 88 dönüm arazinin devir işlemleri tamamlandı. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Akçadağ MOSB noktasında uzun süredir yaptıkları girişimlerin meyvelerini nihayet almaya başladıklarını dile getirdi.


ATIK DÖNÜŞÜMÜ ICIN TESİS MERMER KÜMELENMESİ KURULDU 


Malatya'da önemli bir ekonomik değer olan mermer sektöründe kümelenme çalışmalarına başlanıldığını belirten Çakır şöyle konuştu; "Büyükşehir Belediyemizin koordinatörlüğünde. İnönü Üniversitesi. Malatya Ticaret ve Sanayi Odası, Akçadağ iş Adamları ve Mermer Sanayi Geliştirme Derneği ile 26 firma temsilcisinin katılımı sonucunda Fırat Mermer Kümelenmesi kurularak proje başvurusu yapıldı. Proje uygulama alanı olarak Akçadağ Mermer İhtisas Organize Sanayi Bölgesi seçildi.". 


Başkan Ahmet Çakır, "Mermer sektöründe yüksek olan atık oranının ekonomiye tekrar kazandırılması için bölgede Mermer Atık Geri Dönüşüm Tesisi kurulmasını planlıyoruz. Bu çalışma içerisinde sektörde ara eleman yetiştirme amaçlı eğitim merkezi kurulması, ürün sergileme alanı hazırlanması, kümelenme birlikteliği tanıtım faaliyetleri ve tesisin enerji ihtiyacının karşılanmasına yönelik yenilenebilir enerji kaynaklarından yararlanmaya yönelik yatırımlar da yer alıyor" ifadelerini kullandı. 


Zengin mermer yataklarıyla ünlü Malatya'nın Akçadağ ilçesinde, Mermer Organize Sanayi Bölgesi (MOSB) kurulmasıyla ilgili bin 88 dönüm hazine arazisinin devri tamamlanarak MOSB adına alındı. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır yaptığı açıklamada, Akçadağ MOSB noktasında uzun süredir yaptıkları girişimlerin meyvelerini almaya başladıklarını belirterek, Akçadağ'da açılacak mermer organize sanayi bölgesinin, işsizliğin önlenmesi konusunda da büyük katkı sağlayacağını belirtti. 

Akçadağ'da 4 adet mermer ocağının bulunduğunu aktaran-Başkan Çakır, MOSB'nin faaliyete geçmesinin ardından bu ocaklarında işletmeye etkin bir şekilde başlayacağını kaydetti. Çakır, mermerin görünür rezervinin 7 bin 500 hektarı kapsadığını ve bu rezervin ıoo yıllık bir üretime cevap verecek büyüklüğe sahip olduğunu söyledi. 


ARAZİ DEVRİ TAMAMLANDI 


Başkan Ahmet Çakır, "Mermer rezervi nedeniyle büyük bir fırsat yakalayan Akçadağ ilçemiz ve Malatya, bu kaynağın üretime geçirmesi sonucu; kayısıdan sağladığı kazancın yanında, Mermer İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ile büyük bir gelir kaynağına daha sahip olacaktır. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın 2015 yılı yatırım programına alındı. En önemlisi bin 88 dönüm hazine arazisi devri tamamlandı ve MOSB adına alınarak, imar planına esas çalışmalar da bitirildi" dedi. 


Yeni Şafak


Geri Dön