15 / 05 / 2024

Malatya Mermer OSB arazi devir işlemi

Malatya Mermer OSB arazi devir işlemi

Akçadağ, MOSB'nin faaliyete geçmesiyle tam bir sanayi bölgesi olacak. 100 yılık mermer üretim kapasitesine sahip bölgede binlerce kişiye de istihdam sağlanacak.

Adıyaman Mermer İhtisas OSB projesi mecliste!

Adıyaman Mermer İhtisas OSB projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Tutdere, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Denizli'de mermer ıslah OSB kurulması için ilk adım atıldı!

Denizli'de mermer ıslah organize sanayi bölgesi kurulmasını isteyen sektör temsilcileri, MAKSIAD Başkanı Mehmet Sarı'nın ev sahipliğinde AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin ile bir araya gelerek taleplerini dile getirdi.

12 yeni OSB geliyor!

Ara malı üretimine yönelik verilen teşvikler yatırımlarına da hız verdi. İzmir ve Malatya gibi kentlerde kurulacak 12 yeni OSB, 1 yılda tamamlanacak

500 milyar dolarlık rezerv OSB ile dünyaya açılacak!

Yaklaşık 500 milyar dolarlık mermer rezervi tespit edilen Bursa'nın Orhaneli ilçesinde, bünyesinde yüksekokul, otel ve fuar alanı da bulunacak Maden OSB'nin kurulmasına ilişkin bütün izinler tamamlandı.

Malatya OSB'ye MYO inşa ediliyor!

Malatya 2. Organize Sanayi Bölgesi alanına yaptırılan Organize Sanayi Meslek Yüksekokulu’nun inşaatı hızla devam ediyor. 30 bin 800 metrekarelik alanda yükselen Malatya OSB Meslek Yüksekokulu’nda sona geliniyor. 

Malatya OSB'de fabrika sayısı artacak!

AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Malatya’da yatırım yapmak isteyen firma sayısının her geçen gün arttığını söyledi. Tüfenkci, “OSB’de 363 olan fabrika sayısı iki sene sonra 600’lere çıkacak” diye konuştu.

TOKİ'den Bursa Orhaneli'ye yeni konutlar geliyor!

Bursa Orhaneli’de, Mermer OSB için ÇED raporu onaylandı. TOKİ'den Bursa Orhaneli'ye yeni konutlar geliyor.

Adıyaman Mermer İhtisas OSB için yer arayışları başladı!

Geçtiğimiz günlerde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın ilimizi ziyaretinde müjdesini verdiği Mermer İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin kurulması için yer arayışları başladı.

Adıyaman’a Mermer İhtisas OSB kurulacak!

Fikri Işık, “Mermer yatakları bakımından potansiyeli zengin Adıyaman’da mermer İhtisas OSB kuracağız” dedi. Bilim, Sanayi ve Ticaret Bakanı Fikri Işık, Adıyaman ziyareti esnasında sanayicinin yüzünü güldürecek müjdeli haberi verdi.

Malatya Mermer OSB için arazi devri tamamlandı!

Akçadağ, MOSB'nin faaliyete geçmesiyle tam bir sanayi bölgesi olacak. 100 yılık mermer üretim kapasitesine sahip bölgede binlerce kişiye de istihdam sağlanacak.

İstanbul'daki arsa bütçesi Malatya OSB'de fabrikayı bitiriyor!

İSTANBUL Sanayi Odası'nın (İSO) Malatyalı meclis üyeleri Rıdvan Mertöz, Mustafa Tecdelioğlu, İsmail Kısacık ve Mehmet Demezoğlu öncülük yaptı, oda meclisinin geleneksel Anadolu turunun adresi bu kez Malatya oldu.

Malatya’da arsa fiyatına fabrika kurulabiliyor!

İstanbul Sanayi Odası Meclisi’nin ziyaret ettiği Malatya’ya 3 yeni yatırım için kollar sıvandı. İSO Meclis Üyeleri Mesan ve Çağdaş Çorap için Malatya OSB’de yer tahsisi yapılırken, Erensan da yatırım olanaklarını inceliyor..

Elmalı Mermer İhtisas OSB arazisi incelendi!

AK Parti Antalya Milletvekilleri Adayı Atay Uslu ve İbrahim Türkiş, Elmalı ilçesine bağlı Bozhüyük Mahallesi’nde yapılması planlanan Mermer İhtisas Organize Sanayi Bölgesi arazinde incelemelerde bulundu.

Malatya Mermer OSB arazi devir işlemi Haberi

Malatya Mermer OSB arazi devir işlemi

Akçadağ, MOSB'nin faaliyete geçmesiyle tam bir sanayi bölgesi olacak. 100 yılık mermer üretim kapasitesine sahip bölgede binlerce kişiye de istihdam sağlanacak.


Malatya, Mermer Organize Sanayi arazisine kavuştu Malatya'nın Akçadağ ilçesinde 100 yıllık üretim kapasitesine sahip mermer ile ilgili OSB kurulması için bin 88 dönüm arazinin devir işlemleri tamamlandı. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Akçadağ MOSB noktasında uzun süredir yaptıkları girişimlerin meyvelerini nihayet almaya başladıklarını dile getirdi.


ATIK DÖNÜŞÜMÜ ICIN TESİS MERMER KÜMELENMESİ KURULDU 


Malatya'da önemli bir ekonomik değer olan mermer sektöründe kümelenme çalışmalarına başlanıldığını belirten Çakır şöyle konuştu; "Büyükşehir Belediyemizin koordinatörlüğünde. İnönü Üniversitesi. Malatya Ticaret ve Sanayi Odası, Akçadağ iş Adamları ve Mermer Sanayi Geliştirme Derneği ile 26 firma temsilcisinin katılımı sonucunda Fırat Mermer Kümelenmesi kurularak proje başvurusu yapıldı. Proje uygulama...