Malatya OSB'ye MYO inşa ediliyor!
Malatya 2. Organize Sanayi Bölgesi alanına yaptırılan Organize Sanayi Meslek Yüksekokulu’nun inşaatı hızla devam ediyor. 30 bin 800 metrekarelik alanda yükselen Malatya OSB Meslek Yüksekokulu’nda sona geliniyor.
Temeli geçtiğimiz Ocak ayında atılan Malatya OSB Meslek Yüksekokulu’nun yapımı hızla devam ediyor. Malatya 2. Organize Sanayi Bölgesi alanda yaptırılan projde sona yaklaşılıyor.
Malatya Haber Gazetesi'nde yer alan habere göre, toplam 30 bin 800 metrekarelik bir alana inşa edilen okul Türkiye’de Organize Sanayi Bölgeleri içinde inşa edilen 8 Meslek Yüksekokulu’ndan biri. Modern teknoloji ile donatılacak Yüksekokul müfredatı endüstriyel eğitim ve işletme ilişkisi çerçevesinde yapılandırılacak.
Butik üniversite kampüsü
Yerleşkede yapımı devam eden OSB Meslek Yüksekokulu, inşaatı tamamlandığında butik bir üniversite kampüsü görünümü kazanacak. 2. OSB Müdürü Mimar Vahap Erdem, okulun mevcut durumu hakkında bilgiler verdi.
4 bloktan oluşacak
Okulun fiziki planı hakkında açıklamalarda bulunan Erdem “12 bin metrekare kapalı alan olacak. Dersli, atölye, idari bina ve sosyal hizmetler olmak üzere 4 ayrı bloktan oluşacak. MYO’nun atölye blokunda 9 atölye, 13 laboratuvar yer alıyor. Derslik blokunda ise 27 derslik, 2 teknik resim salonu, 6 bilgisayar laboratuvarı bulunacak. Derslik bloku toplamda 4 bin metre kare kapalı alana sahip olacak. İdari blokta, 160 kişilik konferans salonu, 1 adet toplantı salonu, 12 adet idari ofis, 10 teknik personel ofisi, 47 akademik personel ofisi olmak üzere toplam 3 bin metre karelik kapalı alana sahip olacak. Sosyal hizmetler blokunda da mutfak, kafeterya, kütüphane, mescit ve yemekhane olmak üzere bin 600 metre kare kapalı alana sahip olacak” şeklinde konuştu.
Sanayici ve iş dünyasının beklediği nitelikli personel yetiştirmek için inşa edilen okulun bölümlerini açıklayan Erdem, “Bilgisayar programcılığı, Elektrik, İnşaat Teknolojisi, Harita ve Kadastro, İklimlendirme ve Soğutma Teknolojisi, Elektronik Haberleşme Teknolojisi, Elektronik Teknolojisi, Maden, Tekstil Teknolojisi, Giyim ve Üretim, Moda Tasarımı bölümleri. Mevcut planlama bu şekilde ancak Malatya Organize Sanayi Bölgesinin beklenti ve ihtiyaçlarına göre yeni bölümler de eklenebilir” dedi.
Mezunlara iş imkanı
Okulun 2019 yılında tamamlanacağını, eğitim ve öğretim hayatına başlayacağını aktaran Erdem, mezun olan öğrencilerin sanayicinin kullandığı yüksek teknolojiyi uygulama ortamında görerek nitelikli iş gücü olarak yetiştirilmiş olacağını vurguladı. Erdem, “ Sanayicinin beklentilerini dikkate alarak eksikliklerini tamamlamış bir şekilde mezun olma imkanı bulmuş olacaklarından mezuniyet sonrası çalışma hayatına adaptasyonda sorunlar yaşamayacaklar” ifadelerini kullandı.