30 / 06 / 2024

Değirmendere’ye modern içmesuyu arıtma tesisi inşa ediliyor!

Değirmendere’ye modern içmesuyu arıtma tesisi inşa ediliyor!

Kocaeli’nin sağlıklı ve arıtılmış içmesuyu ihtiyacını karşılayan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, Gölcük ilçesine bağlı Değirmendere bölgesindeki kaynak suyunu arıtacak içmesuyu arıtma tesisi inşa ediliyor...





Kocaeli’nin sağlıklı ve arıtılmış içmesuyu ihtiyacını karşılayan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, Gölcük ilçesine bağlı Değirmendere bölgesindeki kaynak suyunu arıtacak ve bölgenin arıtılmış içmesuyu ihtiyacını karşılayacak içmesuyu arıtma tesisinin inşaatını tamamlayarak işletmeye aldı.



ÖRNEK PROJE YAYGINLAŞTIRILIYOR

İSU Genel Müdürlüğü mühendisleri tarafından projelendirilen ve Marmara Belediyeler Birliği tarafından jüri özel ödülü ile ödüllendirilen İSU-TİP içmesuyu arıtma tesisinin il genelindeki yerel su kaynaklarında uygulama çalışmaları sürdürülüyor. Bu kapsamda Gölcük ilçesine bağlı Değirmendere’deki yerel kaynak suyunu arıtmak için saatte 200 m3 suyu arıtacak içmesuyu arıtma tesisi inşa edildi. Değirmendere’nin üst kısımlarında yer alan eski arıtma tesisi yıktırılarak yeniden yapılan tesis, işletmeye alınarak bölgeye arıtılmış su verilmeye başlanıldı.


BÖLGENİN ARITILMIŞ SU İHTİYACI KARŞILANDI


Değirmendere bölgesinin üst kesimlerindeki mevcut arıtma tesisinin kapasitesinin yetersiz kaldığı ve ekonomik ömrünü tamamladığını belirten İSU Genel Müdürü İlhan Bayram, inşaatını tamamladıkları modern içmesuyu arıtma tesisi ile bölgeye arıtılmış ve düzenli içmesuyu sağladıklarını söyledi. Tesis ve depoların bölgeye hayırlı olması temennisinde bulunan Genel Müdür Bayram, “Artık Değirmendere bölgesinde yaşayan vatandaşlarımız modern arıtma tesisinde sağlanan arıtılmış ve sağlıklı içmesuyunu güvenli ve gönül rahatlığı içinde içecek ve ihtiyaçlarında kullanacaktır.”dedi.


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön