29 / 04 / 2024

Malatya Pütürge'de yapılacak depremzede evleri mecliste!

Malatya Pütürge'de yapılacak depremzede evleri mecliste!

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde gerçekleşen depremde hasar gören Malatya'nın Pütürge ilçesindeki depremzedeler için yeni konut yapımı meclis gündemine taşındı. CHP'li Ağbaba, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Elazığ'ın Sivrice ilçesinde gerçekleşen depremde hasar gören Malatya'nın Pütürge ilçesindeki depremzedeler için yeni konut yapımına ilişkin soru önergesi verdi. Ağbaba, sorusunun Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Ağbaba,''Aşağıdaki sorularımın Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim'' diye konuştu. 

Ağbaba, açıklamalarına şu şekilde devam etti: ''24 Ocak 2020 Sivrice Merkezli deprem Malatya’nın Doğanyol, Pütürge, Kale ve Battalgazi ilçeleri başta olmak üzere çok sayıda ilçede büyük hasara yol açmış olup depremin üzerinden yaklaşık 14 ay geçmesine rağmen bölgede halen yaralar sarılmamıştır. Doğanyol İlçesi'nin bazı mahallelerinde halen yerinde konut yapımı için adım atılmamıştır. İlçede yaşayan depremzedeler kendilerine verilen sözlerin biran önce tutulmasını istemektedir.''

Malatya Pütürge de yapılacak depremzede evleri mecliste!

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba'nın soruları:
1. Malatya İli Pütürge İlçesi'nde toplam ağır/orta/hafif hasarlı ev sayısı kaçtır?

2. İlçede hak sahibi olan depremzede sayısı kaçtır?

3. İlçede yapımı devam eden konut sayısı kaçtır?

4. Kaç konut hak sahiplerine teslim edilmiştir?

5. Pütürge ilçesinde tüm konutların ne zaman bitirilip teslim edilmesi planlanmaktadır?

6. İlçede depremzedelerin evlerine ilk olarak ağır hasarlı daha sonra orta veya hafif hasarlı raporları düzenlenmiştir. Bunun sebebi nedir? Hasar tespitlerinde yaşanan farklılıklar nedeniyle mağdur olan vatandaşlar için nasıl bir çözüm önerilmektedir? 

7. Bazı mahallelerde TOKİ'nin halen yerinde konut yapımı konusunda sıkıntılar yaşattığı, yollar kötü, dar, engebeli diyerek yapımı erteledikleri yönündeki eleştiriler konusunda bakanlığınız tarafından bir çalışma yapılması düşünülmekte midir? 

8. 14 ayın ardından bölgede yaşayan bazı vatandaşların halen hak sahipliği konusunda  sıkıntı yaşadıkları belirtilmektedir. Pütürge'de hak sahibi işlemleri halen devam etmekte midir? Bu işlemin bu kadar uzun sürmesinin sebebi nedir? 

Nuran AYDIN/Emlakkulisi.com


Geri Dön