28 / 04 / 2024

Malatya Yeşilyurt'taki deprem konutları Aralık'ta teslim edilecek!

Malatya Yeşilyurt'taki deprem konutları Aralık'ta teslim edilecek!

Malatya'nın merkez Yeşilyurt ilçesi İkizce Mahallesi'nde yapım çalışmaları devam eden 3. etaptaki 736 deprem konutunun, teslimleri aralık ayında gerçekleştirilecek.



Asrın felaketi şeklinde nitelendirilen Kahramanmaraş depremlerinin vurduğu Malatya'nın merkez Yeşilyurt ilçesi İkizce Mahallesi'nde yapım çalışmaları hız kesmeden devam eden 3. etaptaki 736 deprem konutunun, teslimleri aralık ayında yapılacak.

Yeşilyurt Belediyesi tarafından konu ile ilgili olarak yapılan açıklamaya göre, Belediye Başkanı Mehmet Çınar, asrın felaketi şeklinde nitelendirilen 6 Şubat depremlerinden sonra depremzedeler için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından inşaatına başlanmış olan İkizce Mahallesi'nde bulunan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı konutlarının 3. etabında yer alan 736 konutluk şantiye alanında incelemeler yaptı.

Söz konusu konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre Mart ayında inşaat çalışmalarına başlanmış olan toplam 8 bin 799 deprem konutunun bulunduğu konutların üçüncü etabındaki binaların, depremzedelere teslim edilmesi için çalışmalar da hızlandı.

Yine paylaşılan bilgilere göre toplamda 736 konutun bulunduğu 3. etapta incelemeler yapan Belediye Başkanı Mehmet Çınar, şantiye şefi ve inşaat mühendisleriyle toplantı gerçekleştirerek konutların son durumu hakkında bilgi aldı.

Malatya Yeşilyurt taki deprem konutları Aralık ta teslim edilecek!

Belediye Başkanı Mehmet Çınar açıklamasında toplamda 736 konutun yapılacak kura çekimiyle hak sahiplerine teslim edileceğini söyledi.

Konutların hızla tamamlanma aşamasına geldiğine değinen Belediye Başkanı Mehmet Çınar sözlerini şu şekilde tamamladı: "Söz konusu konutların 3. etabındaki binaların kaba inşaatı, dış cepheleri, iç imalatlar ve tefrişatı büyük oranda toparlandı. Çevre düzenlemesi, altyapı çalışmaları ve site içi yollarla ilgili çalışmalar gerçekleştirilirken diğer yandan elektrik, doğalgaz, içme suyu ve kanalizasyonla ilgili altyapı çalışmaları da sürüyor. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı yetkilileriyle yapmış olduğumuz görüşmelerde Aralık'ta gerçekleştirilecek olan kura çekimiyle hak sahiplerine buradaki konutların teslim edileceğinin bilgisini aldık. Depremzede ailelerin taşınmasıyla buradaki sosyal yaşam da hareketlenmiş olacak. Şu anda herhangi bir sıkıntı ya da aksama yoktur, her şey planlandığı gibi ilerliyor. Herhangi bir sıkıntı olmadığında bu senenin sonlarına doğru burası hak sahiplerine teslim edilecek. Vatandaşlarımızı kış aylarında sıcak yuvalarına kavuşturmuş olacağız."

Konya Şükran Kentsel Dönüşüm Projesi'yle tarih yeniden yazılıyor!

Konya'da yüzde 25 peşinat ve yüzde 20 indirimle satılık 8 arsa! 

TOKİ Edirne Keşan projesiyle 156 yeni konut geliyor! İhalesi 28 Aralık'ta!


Geri Dön