28 / 04 / 2024

Malatya'da 1 milyar TL'yi aşkın yatırımla öncelikle depremzedelerin çalışacağı proje hayata geçirilecek!

Malatya'da 1 milyar TL'yi aşkın yatırımla öncelikle depremzedelerin çalışacağı proje hayata geçirilecek!

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Malatya'da 1 milyar TL'yi aşkın yatırımla, ASELSAN öncülüğünde elektronik devreler üzerine öncelikle depremzedelerin çalışacağı projeyi hayata geçireceklerini dile getirdi.



Çeşitli incelemelerde bulunmak üzere Malatya'ya gelen Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Valilikten sonra Malatya 1. Organize Sanayi Bölgesi'ni (OSB) ziyaret etti.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, burada önemli açıklamalar yaptı. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Demir yaptığı açıklamada, ülkenin çok büyük deprem felaketi yaşadığını ve bu felaketten en çok etkilenen şehirlerden bir tanesinin Malatya olduğunu söyledi.

Malatya da 1 milyar TL yi aşkın yatırımla öncelikle depremzedelerin çalışacağı proje hayata geçirilecek!

Yaptığı açıklamada ülkede el birliğiyle depremin yaralarının sarılacağını kaydeden Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, "Bir anlamda 'yiğit düştüğü yerden kalkar' deyip daha güçlü biçimde yürüyeceğiz, acımızı yüreğimize gömeceğiz fakat bu vatanda daha sonra böyle acılar yaşanmaması için teknoloji ve yetkinlik olarak her türlü tedbiri almak için çalışacağız." diye konuştu.

İsmail Demir açıklamasında deprem bölgelerinde konut çalışmalarının hızla sürdüğüne bunun dışında istihdamın da önemli olduğuna değinerek, depremin ilk günlerinden itibaren savunma sanayi sektörü olarak acil ihtiyaçlarla ilgili yardımların yanında kalıcı çözümler ürettiklerini de dile getirdi.


Geri Dön