29 / 07 / 2024

Malatya'da AVM alanına konut mu yapılıyor?

Malatya'da AVM alanına konut mu yapılıyor?

Yeşilyurt Belediye Meclisi Mart ayı toplantısını dün yaptı. Yeşilyurt Belediye Meclisi, MAŞTİ karşısındaki hizmet binasında başkanvekili Ramazan Yakıcı başkanlığında toplanarak gündemdeki konuları görüşerek karara bağladı.


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


Özelleştirme İdaresi'nden satın aldığı Sümer Fabrikası alanını, Malatya Belediyesinden sanayi tesisi alanından ticari tesis alanına dönüştürülmesi ve yoğunluğun 0.50'den 1.60 çıkarılması kararını aldırdıktan sonra turizm tesisi +ticari tesis yapma izni alan MGG, şimdide Yeşilyurt Belediyesi'nden konut+ ticari tesis yapma izni aldı. Madde üzerine söz alan CHP'li üye Günnur Tabel; "Bölge, şu anda bile insan ve araç yoğunluğunu taşıyamıyor. Bir de büyük bir cami yapılıyor. 

Belediye, Sanat ve Kültür merkezi yakında faaliyete geçecek. Bir de 200 civarında konut yapılmasına izin verirsek bu Malatya'ya ihanet olur. Ayrıca, Otopark alanı olarak ayrılmış alan, turizm tesisinin önbahçesi olarak kullanılıyor. Belediye bu alanı niye kamuya kazandırmıyor?" ifadeleri ile maddeye itiraz etti. Başkanvekili Ramazan Yakıcı " Büyükşehir Belediyesinin İmar planlarma uygun olarak bu proje komisyonda kabul edilmiştir. 

Otopark alanı ile ilgili itirazınızı ise inceleyelim ve imar planına uygun hale getirelim" yanıtını verdi. 


"AVM alanına konut yapımı 

Malatya'ya ihanet olur" Baştarafı 1 'de Madde Adalet ve Kalkınma Partililerin oyları ile kabul edildi. 

Çilesiz mahallesi 5370 ada 1,2 ve 6 nolu parseller için istenen birleştirme ve nizam değişikliği ve Tecde Mahallesi 5605 ada 3,5,6,7,8,9 ve 10 parsellerde ki TAKS'ın (Tapu alan katsayısı) 0.25'ten 0.40 çıkarılması oy birliği ile reddedilirken, Yeşiltepe 359 ada 1,2,5,6,7,8,9 nolu parseller için istenen fonksiyon değişikliğinin, park alanının belediyeye hibe edilmesi şartı kabul edildi. 

Ayrıca, Horata yoluna yapılmış duvarlarla ilgili CHP Grubu tarafmdan verilen aşağıda metni yeralan önerge de ele alındı: "Konak Mahallesi Horata yolunda yapılmış olan taş duvarlarla yaptığımız incelemeler sonrasında gördüğümüz bazı hususları meclisin bilgisine sunmak faydalı olur düşüncesindeyiz. İhale dosyası incelendiğinde; yapılacak taş duvar örneklerine ait projelerin olmadığı ve statik hesaplarının yapımadığı görülecektir. Ayrıca bu taş duvar( İstinad duvarı) yapılırken; 1-Zemin etüdü yapıldı mı? 

2-Duvar arkası tabii zemini veya dolgusunun cinsi ve özellikleri belirlendi mi? 

3-Yapılacak duvar tipi seçildi mi? 

4-Statik hesapları yapıldı mı? 

Kanaatimizce bu hususlara dikkat edilmediğidir. Çünkü istinat duvarı incelendiğinde duvar yüzeyind, duvarm arkasında birikecek suyun tahliyesi için su borularının (barbakanların) bırakılmadığı görülmüştür." Önergenin okunmasından sonra konuşan meclis başkan vekili Yakıcı bu önergeyle ilgili " Konu çok önemli ve hassas bir konu. İncelenmesi için ilgili birime gönderelim. Oradan gelecek cevaba göre karar alalım" yanıtını verdi. Önerge oya sunulmadan, konunun ilgili müdürlükçe incelenmesi kararlaştırıldı. 

Nisan ayı toplantısının 01.04.2015 Çarşamba günü yapılması kararından sonra meclis toplantısı sona erdi. 


Görüş 


Geri Dön