29 / 04 / 2024

Malatya'da çevreyolu altgeçidinin üzeri yeni meydan oluyor!

Malatya'da çevreyolu altgeçidinin üzeri yeni meydan oluyor!

Karayolları tarafından Turgut Temelli Alt Kavşağı ile Adliye Kavşağı arasında yapılan alt geçit üzerinde Malatya Belediyesi’ nin sürdürdüğü meydan ve çevre düzenleme çalışmaları devam ediyor....



Belediye Başkanı Ahmet Çakır, söz konusu alan üzerinde Belediye Başkan Yardımcıları ve bazı daire müdürleri ile birlikte incelemelerde bulundu. Meydan ve Çevre Düzenleme Projesi ile ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Ahmet Çakır, meydanların kentler için önemli mekanlar olduğunu belirtti. Geçmişten günümüze insanların en fazla kullandığı alanların kentin merkezi meydanları olduğunu anlatan Çakır, çevre yolu alt geçidi üzerinde sürdürdükleri projeyle Malatya’ya modern bir meydan kazandırmayı amaçladıklarını olduğunu söyledi.


Projenin kullanış bakımında çok özellikli olduğunu vurgulayan Başkan Çakır, “Adliye ve maliye önünde bulunan yaklaşık 5 bin metrekarelik alan çevre yoluna göre daha düşük kotta bulunmasından dolayı otopark yaptık ve içerisini boyadık. Otoparkın üzerinde çevre düzenlemesi yaparak otobüs duraklarının bu bölgede konumlandırılmasını tasarladık. Şuan otoparkın üzerinde bu duraklara ait hareket amirliği binasını yapıyoruz. Hareket amirliği binası 2 katlı bir bina, alt katına bay- bayan lavaboları yaptık. Üst katını da hareket amirliği olarak projelendirdik. Binanın yan tarafına yayalar için merpen, engelli vatandaşlarımız için ise asansör yapıyoruz” dedi.


Başkan Çakır, Akpınar, Şire Pazarı ve Bakarcılar Çarşısı’ndaki düzenlemeler ile çevre yolu araç alt geçitlerinin üzerindeki düzenleme çalışmalarının bir bütün olarak yürütüldüğünü belirterek, “Kapatılan alt geçitlerinin üzerinde 7 dönümlük bir meydan oluşturduk. Bu 7 dönümlük alanda çağdaş yaşama uygun düzenlemeler yapıyoruz. Kent Meydanı haline gelecek alan içerisinde kafeteryalar, oturma grupları ve sergi yerleri olacak. Çalışmalar bittiğinde Malatya merkezde nezih ve güzel bir meydan daha olacak” diye konuştu,.


Cihan


Geri Dön