28 / 04 / 2024

Malatya'da doğalgazlı otobüsün test sürüşü yapıldı!

Malatya'da doğalgazlı otobüsün test sürüşü yapıldı!

Malatya Belediyesi Ulaşım Hizmetleri A.Ş.(MOTAŞ), kent içi ulaşımda kullanılmak üzere sıkıştırılmış doğalgaz ile çalışan otobüs modellerini incelemeye başladı. Bu çerçevede Temsa firmasının doğalgazlı otobüs modeli ile test sürüşü yapıldı...




Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır doğalgazlı (CNG - Compressed Natural Gas) otobüste incelemede bulundu. MOTAŞ Genel Müdürü Hasan Alıcı, Ahmet Çakır’ın talimatları doğrultusunda teknik ekibiyle birlikte doğalgazlı araç üreten fabrikaları gezdi. Alıcı ve teknik ekip, Karsan, Temsa ve Bozankaya firmalarını gezip ürettikleri araçları inceledi. Firmaları test sürüşü için Malatya’ya davet etti. 


MOTAŞ Genel Müdürü Alıcı, düşük maliyeti, çevre kirliliğine en az etki, yakıt tasarrufu sağlayan doğalgazlı otobüsleri kentte test etmeyi istediklerini belirtti. Alıcı, şunları söyledi: “Yolcu otobüsü üreten firmaların doğalgazlı araç Türkiye’nin birçok ilinde kullanılıyor. Biz de şirket olarak görüştüğümüz firmalardan test sürüşü için araç talep ettik. Test sürüşü için ilk araç TEMSA şirketinden geldi. Doğalgazlı olan bu aracımıza Malatya’nın Yeşiltepe, Şoför Okulu - Üniversite,  TOKİ  ve Temelli - Üniversite güzergâhlarında test sürüşü yaptırdık. Araçla ilgili topladığımız verileri raporlayarak Belediye Başkanımız Ahmet Çakır’a sunduk. Doğalgazlı araçlarla ilgili araştırmalarımız devam ediyor.”


Malatya Gerçek


Geri Dön