30 / 04 / 2024

Malatya'da dönüşümle inşa edilen evlerin fazlası depremzedelere verilecek!

Malatya'da dönüşümle inşa edilen evlerin fazlası depremzedelere verilecek!

Battalgazi Belediyesi tarafından Elazığ depreminden sonra riskli alan ilan edilen Şehit Fevzi Mahallesi'nde kentsel dönüşüm kapsamında inşa edilen 684 konutun 284 tanesi depremzedelere verilecek...



Battalgazi Belediyesi tarafından Elazığ depreminden sonra riskli alan ilan edilen Şehit Fevzi Mahallesi'nde kentsel dönüşüm kapsamında inşa edilen 684 konutun bir ay içinde tamamlanması hedefleniyor.

Aktarılan detaylara göre, Malatya Battalgazi Belediyesi tarafından 24 Ocak 2020 tarihinde yaşanan, merkez üssü Elazığ'ın Sivrice ilçesi olan depremden sonra kentsel dönüşüm kapsamında hayata geçirilen 684 konutun 284'ü, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat tarihinde yaşanan depremlerden etkilenen Malatya'daki depremzedelerin kullanımına sunulmuş olacak.

Malatya da dönüşümle inşa edilen evlerin fazlası depremzedelere verilecek!

Paylaşılan bilgilere göre, Battalgazi Belediyesi, 3 sene önceki Elazığ depreminden sonra riskli alan ilan edilen Şehit Fevzi Mahallesi'nde yer alan 110 dönümlük alanda kentsel dönüşüm çalışmaları başlattı.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen kentsel dönüşüm kapsamında planlanan 684 konut, 18 dükkan, kafeterya ve parkların yapımları da başlamıştı. Söz konusu inşaat çalışmalarının yaklaşık olarak bir ay sonra tamamlanması planlanan alanda inşası biten 684 konuttan 400'ü hak sahiplerine verilecek.

Aktarılan detaylara göre, kalan 284 konut da Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya'daki depremzedelere verilecek.


Geri Dön